De stralende kans voor West-Vlaanderen: groepsaankoop zonnepanelen

West-Vlaanderen biedt inwoners en bedrijven de kans om via een groepsaankoop zonnepanelen en/of thuisbatterijen te verkrijgen. Dit initiatief is gericht op zowel particulieren als KMO’s en biedt een stapsgewijs proces van inschrijving tot installatie.

Ondanks de voortdurende veranderingen in onze wereld, blijven zonnepanelen een glinsterende belofte in het West-Vlaamse landschap. Voor de milieubewuste inwoner van West-Vlaanderen opent de provincie opnieuw haar poorten voor een gemeenschappelijke aankoop van deze groene technologie.

Voor wie schijnt de zon?

Elke inwoner van West-Vlaanderen die trots eigenaar is van een dak, evenals huurders met een groen licht van hun eigenaars, kunnen genieten van deze unieke kans. Het initiatief is zo ontworpen dat het aanbod een maximum van 10 kWp geïnstalleerd vermogen omvat, wat overeenkomt met ongeveer 40 zonnepanelen. Interessant genoeg zijn niet alleen particulieren uitgenodigd. Zelfstandigen en kleine tot middelgrote bedrijven (KMO’s) kunnen zich ook onder deze zonnige paraplu nestelen.

Een stralend proces

  1. Begin van een zonne-avontuur: Het avontuur begint met een eenvoudige inschrijving, die geheel vrijblijvend is. Eens ingeschreven, schijnt de zon sneller voor jou, want je ontvangt eerder je persoonlijk voorstel.
  2. Jouw zonne-potentieel: Afhankelijk van de details die je hebt opgegeven, ontvang je een voorstel dat ook een inkijk geeft in je mogelijke rendement.
  3. Licht op vragen: Valt het aanbod in goede aarde? Vooraleer je beslist, kun je al je vragen stellen tijdens een online informatiesessie waarvoor je, na inschrijving, een warme uitnodiging krijgt.
  4. Inspectie onder de zon: Bij een positieve knik naar het voorstel komt de winnende leverancier persoonlijk langs om de geschiktheid van je dak te beoordelen.
  5. Naar een zonnige toekomst: Met een akkoord over de definitieve offerte, transformeert je dak binnenkort in een groene energiebron.

Voor meer informatie en het begin van jouw zonne-avontuur, bezoek www.west-vlaanderen.be/solar.

(tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be)