De stem van Oostende: Vormgeven aan de toekomstige zeehaven

Op 5 oktober 2023 organiseert Oostende een unieke stadsdialoog, waarbij inwoners en liefhebbers van de stad worden uitgenodigd om hun visie en dromen voor de toekomst van Oostende te delen. Deze betekenisvolle avond, die plaatsvindt in de Diaz Arena, zal bestaan uit groepsgesprekken, een lezing en een panelgesprek.

Samen dromen aan zee

Oostende, de parel van de Belgische kust, doet een beroep op zijn inwoners en liefhebbers. Onder de inspirerende titel ‘Oostende, diverse en leefbare woonstad aan zee’, verenigen Stad Oostende en het Stadsatelier Oostende zich voor een onvergetelijke avond van dialoog en dromen over de toekomst van deze historische havenstad.

Een datum om te markeren

Deze unieke stadsdialoog ontvouwt zich op de avond van 5 oktober 2023, van 17.45 tot 22.15 uur. Het is een evenement dat vooropstelt om samen te brainstormen, te delen en te visualiseren hoe Oostende kan evolueren naar een plek waar het verleden harmonieus samenvloeit met de ambities van morgen.

Een roep voor alle Oostendse stemmen

Of men nu een trotse Oostendenaar is, een vakantieganger die geniet van een tweede thuis aan de kust, een architect met een visie, een ondernemer met roots in de stad, of simpelweg iemand met een hart voor Oostende – iedere stem telt. De setting? De majestueuze Diaz Arena aan de Leopold van Tyghemlaan 62, waar na een warm welkom iedereen kan deelnemen aan meeslepende groepsgesprekken. Na een moment van reflectie zal een leerzame lezing de avond verdiepen, gevolgd door een boeiend panelgesprek.

Exclusiviteit in betrokkenheid

De intentie is om met een intieme groep van maximaal 200 personen een betekenisvolle dialoog aan te gaan. Hoewel de avond kosteloos is, is vooraf inschrijven een vereiste om deze exclusieve kans niet te missen.

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be