De start van een nieuwe toekomst voor peuters op Goeree-Overflakkee (Nederland)

De nieuwe campagne voor peuteropvang is gelanceerd op Goeree-Overflakkee met als doel het belang van vroege educatie te benadrukken en ouders te informeren over de voordelen en mogelijkheden die het biedt.

Het Kinderpaleis, Middelharnis, Nederland

Een kansrijke horizon voor elke peuter

Ieder kind heeft recht op een sterke en veelbelovende start in het leven. Die boodschap droeg wethouder Berend Jan Bruggeman vol overtuiging uit tijdens zijn toespraak in Het Kinderpaleis in Middelharnis. Na maanden van voorbereiding kwam daar, omringd door lokale stakeholders, de campagne voor peuteropvang tot leven.

Spelenderwijs naar de toekomst

Met als slogan “Spelenderwijs je kind voorbereiden op de basisschool” willen verschillende organisaties waaronder kinderopvangaanbieders, onderwijsinstellingen en gemeentelijke diensten het belang van peuteropvang benadrukken. Peuteropvang is niet slechts een uitkomst voor werkende ouders, maar een essentiële stap in de ontwikkeling en voorbereiding van peuters op hun verdere educatieve reis.

Meer dan alleen opvang

Zoals wethouder Bruggeman aanhaalt, overstijgt het belang van peuteropvang het praktische aspect van opvang tijdens werkuren. Het is een middel tot persoonlijke en intellectuele groei voor de peuter. “Ik ben vereerd en trots om deel uit te maken van deze campagne”, voegt hij eraan toe.

Inzichten uit het hart van de gemeenschap

In 2022 voerde de gemeente Goeree-Overflakkee in samenwerking met kinderopvangorganisaties een onderzoek uit naar de opvangbehoeften van ouders. Dit onderzoek bracht een duidelijk gebrek aan bewustzijn aan het licht. Veel ouders zijn onbekend met de voordelen en mogelijkheden die peuteropvang biedt.

Waar informatie en behoefte elkaar ontmoeten

De bevindingen van dit onderzoek dienden als basis voor deze campagne. Met een mix van online en offline methoden wordt de boodschap verspreid. Een speciale webpagina is in het leven geroepen en diverse sociale media platforms zullen de boodschap verder uitdragen. Brochures en flyers zullen eveneens worden verspreid, allemaal met het doel om ouders te informeren.

Diversiteit in opvangopties

Goeree-Overflakkee biedt een rijk scala aan peuteropvangmogelijkheden, elk met hun unieke missies, visies en waarden. Van KidzEiland met 15 locaties tot Kinderopvang Flakkee in Dirksland, er is altijd een plek die past bij de individuele behoeften en waarden van elk gezin.

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be