De Schitterende Zomer van Torhout – Een Zinderende Reis door Tijd, Kunst en Muziek

25 jaren zijn vergleden sinds de laatste tonen van Rock Torhout door de stad galmde en de verste hoeken van onze harten beroerde. Deze zomer nodigt Torhout u uit op een buitengewoon avontuur, een magische reis door een wereld vol nostalgie, keramiek en muziek. Ontdek de intrigerende geschiedenis, geniet van het heden, of ontvouw de geheimen van de kunst, er wacht u een verbluffend scala aan belevenissen.

Rock Torhout: Een Tijdreis naar de Gouden Jaren van Muziek

Ter ere van het 25-jarig jubileum van de legendarische Rock Torhout, katapulteert een unieke expositie bezoekers terug naar de dagen van ongetemde muziek en onbevreesde geesten. Beleef de opwindende weidesfeer opnieuw, voel de trillingen van de muziek uit vervlogen tijden en duik in een schat aan contracten en riders van de glorieuze bands die de stad hebben doen schudden op haar grondvesten. Durf je de rock-‘n-roll route aan te vangen, een muzikale odyssee door de geschiedenis van Rock Torhout en andere muzikale gebeurtenissen in de regio?

De Mystieke Kastelen en Mosterd Fietsroute: Een Smaakvolle Verkenning van Torhout

Laat je verbeelding de vrije loop op de Kastelen- en Mosterd fietsroute, een 44 kilometer lange ontdekkingsreis langs de majestueuze kastelen van Torhout. Dompel je onder in de charme van pittoreske terrasjes, geniet van het koele genot in ambachtelijke ijssalons en ontdek de hipste bistro’s in de streek. En natuurlijk, de kers op de taart, proef van Mosterd Wostyn, de lokale lekkernij die al sinds 1869 Torhout op de culinaire kaart zet.

Keramiek Kasper: Een Eerbetoon in Aardewerk

Betreed het domein van de verstilde schoonheid in het Museum Torhouts Aardewerk, waar de nalatenschap van Keramiek Kasper voortleeft. Een gratis tentoonstelling brengt een eerbetoon aan deze overleden kunstenaar, met de hulp van zijn geliefde familie. Jonge detectives kunnen hun speurneus testen en een speurdiploma verdienen door vragen te beantwoorden over de tentoongestelde kunstwerken.

Zomerse Symfonieën in het Stadspark: De Parkies-concerten

Deze zomer licht het Stadspark op met de warme gloed van de Parkies-concerten, een schitterende verzameling van hedendaagse talenten, van Maksim tot Karen Damen en Gustaph. Elke dinsdagavond, tot 15 augustus, komt het park tot leven met de ritmische hartslag van muziek.

Stadsvernieuwingsfeest: Een Bruisend Begin van September

Markeer de eerste dagen van september in je kalender, want Torhout komt tot leven met een bruisend feestweekend. Hoogtepunten zijn de opening van de expo Gif mo Goaze in het kasteel Ravenhof op zaterdag en het BK Belleman op zondag, een geweldig festijn dat je niet wilt missen! Beleef een zomer als geen ander in Torhout, waar elke dag een nieuw avontuur biedt. Duik in de geschiedenis, proef van de lokale cultuur en vier het leven in al zijn glorie. Welkom in de Zomer van Torhout.

( Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *