De poëzie van het schaakspel: een avond in Park Baron Casier

De Koninklijke Waregemse Schaakvereniging Luctor et Emergo organiseert een Opendeuravond voor schaaklessen voor jongeren en beginnende volwassenen op 15 september in het Pirate Paviljoen in Park Baron Casier, Waregem. Ze nodigen iedereen uit om dit evenement meer bekendheid te geven en de schoonheid van het schaakspel te delen.

In de stilte van het avondschemer, waar de contouren van bomen zich vervlechten met de ongrijpbare nevels, krijgt Waregem een gouden kans om zich te verliezen in de rijke traditie van het schaakspel. Het is niet zomaar een spel; het is een dans van gedachten, een botsing van intelligenties en een oefening in strategie en geduld.

Een open deur naar een wereld van strategie

Op een bijzondere vrijdagavond, de 15e september, nodigt het Pirate Paviljoen in Park Baron Casier zowel jonge schaaktalenten als nieuwsgierige volwassenen uit om de geheimen van dit eeuwenoude spel te verkennen. Van 18u30 tot 20u, kunnen deelnemers zich verdiepen in de lessen en geheimen die dit spel biedt.

Een oproep tot meer bekendheid

Hoewel sommigen dit evenement al hebben aangekruist in hun kalenders en anderen er al melding van hebben gemaakt, gelooft de Koninklijke Waregemse Schaakvereniging Luctor et Emergo dat er altijd ruimte is voor meer aandacht. Elk extra paar ogen dat naar het schaakbord kijkt, brengt een nieuw perspectief, een nieuw verhaal en een nieuwe passie voor het spel.

Contacteer voor meer poëzie en strategie

Mocht je dorstig zijn naar meer informatie of gewoon een warm gesprek willen over de dieptes van het schaakspel, aarzel dan niet om contact op te nemen met de bevlogen voorzitter, Bart De Schepper, op het nummer 0492/53 15 26

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be