De onverwachte stilte van Koksijde: Mg’s Brothers stopgezet

Een zomerse verstoring

Koksijde, 11 augustus 2023, 15:00 uur – De lucht boven Alizé in Koksijde was gevuld met de belofte van muziek. De zonnestralen dansten op de ritmes die nog moesten komen. De Mg’s Brothers, een groep met Gino Kesteloot – bekend van het wereldberoemde ‘Kortrijk Drumt’ – stonden klaar om hun hart en ziel in hun optreden te leggen.

Echter, terwijl het publiek zich in anticipatie nestelde, vormden zich wolken van bureaucratische verwarring boven het evenement.

Waar regels de muziek dempen

Deze zondag had de magie van muzikale synchroniciteit in de lucht moeten hangen, vooral omdat een eerder gepland concert van de Mg’s Brothers vorige week zondag was afgelast vanwege slecht weer. Hoewel die annulering gepaard ging met een geldige vergunning, bleek voor de huidige datum, 11 augustus, geen melding te zijn gedaan aan de relevante instanties.

In een wereld waar regelgeving en procedures vaak de boventoon voeren, kwam de politie van Koksijde tussenbeide, haar plicht vervullend, hoe ongelukkig dat ook was voor de aanwezigen en de band zelf.

Een echo van wat had kunnen zijn

In plaats van de vibrerende klanken van de Mg’s Brothers, gevuld met de percussieve genialiteit van Gino Kesteloot, restte er enkel de stille echo van wat had kunnen zijn. Een stilte die vragen opriep over communicatie, over organisatie en over hoe we onze samenleving inrichten waarin kunst en regelgeving elkaar kruisen.

Een gemiste kans misschien, maar ook een herinnering aan het belang van duidelijke communicatie en voorbereiding in een wereld waar muziek en bureaucratie soms hand in hand gaan.

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be