De mystiek van nachtelijke overmoed in Torhout

Op een late avond in Torhout werd een bromfietser, bedwelmd door alcohol, het slachtoffer van zijn eigen overmoed. Dit tragische incident herinnert ons aan de kwetsbaarheid van het menselijk leven en de gevaren die schuilen in de schaduwen van de nacht.

Torhout, Stationsstraat, 20 augustus 2023, 22.27u

Verleiding van het duister

De nacht heeft altijd al iets ongrijpbaars gehad; het verbergt en onthult tegelijkertijd. In de schemering van de Stationsstraat in Torhout toonde het nachtelijk uur zich van een dubbelzinnige kant. Terwijl de rest van de stad zich gehuld had in dromen en slaap, weefde hier een tragisch verhaal van menselijke beperking en de dodelijke verlokkingen van de nacht.

Dronken van roekeloosheid

Een bromfietser, eerder verleid door de nectar van Dionysus, danste op de dunne lijn tussen vertrouwen en overmoed. Zijn stalen ros, eens een verlengstuk van zijn eigen vrijheid, werd een stille getuige van zijn kortstondige vergetelheid van de realiteit.

Het besef van sterfelijkheid

In de ultieme omhelzing met koud staal, werd hij abrupt herinnerd aan zijn eigen kwetsbaarheid, aan de fragiliteit van het menselijk bestaan. Er is iets diep filosofisch in dit moment; een herinnering dat, in de roes van het leven, wij allen slechts passanten zijn, onderworpen aan de tijdelijke grillen van het universum.

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be