Enkel voor wagens van voor 1940 – majestueuze ronde van de tijd: de 41ste editie van de Torhoutse oldtimer kastelentocht

Een Rit Doorheen Historie en Schoonheid, Opgeluisterd door Prachtige Oldtimers

Een Kasteelwaardige Karavaan

Het zit in de lucht. De bruisende energie van nostalgie, vermengd met de adembenemende esthetiek van prachtige oldtimers. De 41ste editie van de Torhoutse Oldtimer Kastelentocht, georganiseerd door Tocar, de Torhoutse Oldtimer Club Andre Riemaecker vzw, kent geen gelijke. De dag van de glorieuze parade is vastgelegd op 15 augustus, een dag die zonder twijfel in goud zal worden geëtst in de annalen van de autoliefhebbers.

Samen Sterker

In een harmonieuze samenwerking, laten het bestuur van de Torhoutse Oldtimer Club Andrie Riemaecker vzw en het Lokaal Bestuur Torhout weer zien dat ze het evenement met verve kunnen organiseren. De oldtimers volgen een nauwkeurig begeleid parcours, gekenmerkt door enkele van de meest majestueuze kastelen die de regio rijk is. Deze statige bouwwerken geven een historisch en toeristisch tintje aan de tocht, terwijl de gepaste kleding van de deelnemers de totale sfeer compleet maakt. Voor de toeschouwers is er een prachtig moment om alle voertuigen te bewonderen op de Markt van Torhout, tussen tussen 16u00 u en 17u00.

Een Vaste Waarde en een Hoogdag

Het evenement is inmiddels een onmisbaar onderdeel geworden van de lokale kalender, zo bevestigt de schepen van Feestelijkheden, Annick Vanderspurt. Ze spreekt vol enthousiasme over de jaarlijkse organisatie van de Oldtimer Kastelentocht, en bestempelt de dag als dé hoogdag voor oldtimerliefhebbers. Met het grootste plezier ziet ze uit naar het moment om zelf de schitterende wagens te bewonderen.

Rijd Met Ons Mee

Deelnemen aan deze sfeervolle tocht is eenvoudiger dan je zou denken. Inschrijvingsformulieren liggen klaar bij het secretariaat van Tocar vzw en in het Vrijetijdshuis. De digitale weg staat ook open via toc.torhout@gmail.com. Maar wees er snel bij, want na 5 augustus worden er geen nieuwe inschrijvingen aanvaard. Voor de all-in prijs van 70 euro per persoon (of 65 euro voor Tocar-leden) geniet je van een verzorgde dag inclusief ontbijt, koffie, aperitief, lunch, een namiddag ijsje en een snack in de avond.

Voor meer informatie, bezoek je de Facebookpagina van Tocar vzw.

Extra Informatie

Voor verdere vragen kan je terecht bij: Vrijetijdshuis: Markt 1, 8820 Torhout, vrijetijdshuis@torhout.be Secretariaat Tocar vzw: Groenhovestraat 16, 8820 Torhout, toc.torhout@gmail.com

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be.