De magie van woorden: Een dag in Vaubanpark

In de schaduw van zomerse bomen, waar de lucht vervuld is van de geur van oud papier en inkt, viert Vaubanpark de schoonheid van de taal. Een dag gewijd aan de kunst van woorden die de harten van jong en oud beroert.

De ziel van poëzie in het park

10 september zal Vaubanpark niet zomaar een park zijn; het wordt een heiligdom voor liefhebbers van poëzie. Het evenement heeft als missie de magie van poëzie in al haar facetten te onthullen. En wie kan dat beter dan de stad Veurne zelf, in samenwerking met hun ereburger en gerenommeerd dichter, Maud Vanhauwaert? Vanhauwaert, die bekend staat om haar vernieuwende benaderingen van poëzie, is erop uit om grenzen te verleggen en haar publiek voortdurend te verrassen.

Wandeltocht langs woordkunstenaars

De kern van dit evenement is de Dichterroute – een wandeling die bezoekers meeneemt op een reis langs vier getalenteerde dichters, verscholen in de hoekjes van het park. Onder begeleiding van een gids met een hart voor poëzie, krijgen deelnemers de kans om te luisteren naar het werk van onder andere Anke Verschueren, Anneleen Van Offel en Joke van Leeuwen.

De kunst van het creëren

Voor degenen die geïnspireerd raken en hun eigen creatieve vonk willen ontdekken, zijn er workshops waar men de taal kan verkennen en ermee kan spelen. Of je nu kiest voor het creëren van een poëziebutton, een knipselgedicht of gewoon wilt bladeren door pagina’s vol prachtige woorden op de boekenmarkt, er is voor elk wat wils.

Magische momenten

Het festival zal worden opgeluisterd met diverse animaties: van de intieme sfeer van het Salon der Karamelverzen tot de wonderlijke wereld van de Dromoscopen. En laten we de unieke Haiku-bingo niet vergeten, een klassiek spel met een poëtische draai!

Jonas Bel, schepen van Cultuur, verwoordt het prachtig: “Dit Poëziefestival is een viering van Maud Vanhauwaert’s vijfjarig ereburgerschap en het hoogtepunt van ons themajaar rond poëzie. We willen dat iedereen de rijkdom en veelzijdigheid van poëzie ervaart.”

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be