De magie van Vloethemveld: spelend ontdekken en leren

Natuur ontvouwt zich op speelse wijze

In het weelderige hart van Vloethemveld, een gebied doordrenkt met geschiedenis en gevuld met natuurlijke wonderen, wordt een ervaring gecreëerd die zowel het jonge als het oude hart sneller doet kloppen. Peter De Ram, een bevlogen gids met een passie voor zowel natuur als educatie, heeft een bijzonder kaartspel vormgegeven. Dit spel is ontworpen om gezinnen te begeleiden tijdens hun verkenning van het Kampgebied.

Een avontuur voor alle leeftijden

De spelkaarten, verstrekt voor de start van de rondleiding, onthullen opdrachten die variëren van het spotten van unieke boomlittekens tot het voorlezen van verborgen teksten. En voor degenen die de speelsheid van de jeugd willen omarmen, is er zelfs een opdracht die hen uitnodigt te huppelen als een jong reekalf. Het is een ontdekkingsreis waarbij de kinderen worden ondergedompeld in de verhalen en geheimen van het gebied, terwijl de volwassenen zich kunnen verliezen in de diepten van de begeleide tour.

Spel en educatie versmelten

Spelenderwijs wordt de nieuwsgierigheid van kinderen geprikkeld richting de historische overblijfselen van Vloethemveld. Ze worden uitgedaagd de fijne details van de natuur te observeren, terwijl hun ouders zich kunnen verdiepen in het rijke verhaal dat de gids deelt. Dit initiatief, ondersteund door meerdere gidsen, zorgt ervoor dat het leren over het gebied een avontuur op zich wordt.

Deel het avontuur

Gezinnen die dit unieke kampgebied willen verkennen en de magie van het kaartspel zelf willen ervaren, worden uitgenodigd contact op te nemen via de onderstaande gegevens.

Info: www.vloethemveldvzw.be of info@vloethemveldvzw.be

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be