De magie van tai chi ontrafelen in Nieuwpoort

Nieuwpoort, 16 september 2023, 10:00 uur – Zwembad ingang

De oude Chinese wijsheden zeggen dat de ware kracht niet ligt in de brullende golven van de zee, maar in de stille wateren die eronder stromen. Deze zaterdag nodigt Nieuwpoort je uit om een glimp op te vangen van deze verborgen kracht met twee unieke proeflessen tai chi.

Reis door eeuwenoude tradities

Tai chi, diep geworteld in de Chinese cultuur, biedt een kans om de harmonie tussen lichaam en geest te herontdekken. Oorspronkelijk bedoeld als een interne krijgskunst, heeft het nu zijn weg gevonden naar de harten van velen als een middel tot meditatie en innerlijke rust.

Tijdens de proeflessen word je meegenomen op een reis door de tijd, waarbij je kennismaakt met de ontspannende oefeningen en de bevlogen bewegingen van de yang-stijl. Het is een kans om de diepe wijsheid en de basiselementen van tai chi te begrijpen.

Spiegeling van de ziel

Een rustige geest en een ontspannen lichaam zijn meer dan alleen poëtische woorden. Ze vormen het kompas dat je begeleidt naar je innerlijke wereld. Hierin ontdek je de werkelijke essentie van het zijn en wordt je je bewust van de keuzes die je leven kunnen transformeren. Het is geen toeval dat de woorden “tai chi” vertaald kunnen worden naar “het uiterste en het alomvattende”.

Bij regen: een schilderachtige omgeving

Vrees niet de capriolen van het weer, want bij regen vindt de sessie plaats in het pittoreske kaartershuisje, een plek die zowel beschutting als inspiratie biedt.

Vervolg je reis

Voor hen die verder willen duiken in de wereld van tai chi, staat er een beginnersreeks klaar in Middelkerke. Voor meer informatie over deze reis van zelfontdekking en -expressie, bezoek www.taichi.be.

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be.