De magie van sport in Nieuwpoort: ontdek, beleef en deel

Zondag 17 september 2023 ontvouwt zich in Nieuwpoort het feest van de sportieve beleving. De stad Nieuwpoort, doordrenkt van historie en ambitie, onthult een bijzonder evenement waar de energie van sport en de passie van haar beoefenaars elkaar vinden.

Een ode aan de sportverenigingen

Stad Nieuwpoort, in haar eeuwige streven naar gemeenschapsbinding en vitaliteit, presenteert met trots de sportmarkt, waarin de vele Nieuwpoortse sportverenigingen het welverdiende podium krijgen. Een arena waar ze niet alleen hun troeven en talenten kunnen etaleren, maar waar ook nieuwsgierigen hun eerste stappen in een nieuwe discipline kunnen zetten.

Een uitnodiging voor iedereen

Van 10 tot 13 uur, wanneer de zon haar warmste stralen werpt over het Leopold II park, de stedelijke sportzaal en het stedelijk zwembad, staat de poort naar de wondere wereld van sport open voor allen. Of je nu jong van geest, hart of leeftijd bent, het ritme van sport klopt hier voor iedereen.

September: een ode aan de sport

De maand september is omgedoopt tot ‘Maand van de Sportclub’, en terecht. Tot de laatste dag van deze maand, zaterdag 30 september, streven diverse sportclubs naar het vergroten van hun zichtbaarheid, en laten ze zien waarom een sportclub de ideale plek is voor kwalitatief hoogwaardige sportbegeleiding.

De stedelijke Sportdienst, in harmonieuze samenwerking met de diverse Nieuwpoortse sportclubs, heeft gezwoegd om deze dag vorm te geven. Van de elegantie van atletiek tot de precisie van boogschieten en de strategie van waterpolo, de diversiteit van aangeboden sporten spreekt tot de verbeelding.

Dive deeper en verdiep je kennis

Wie op zoek is naar een gedetailleerd overzicht van deelnemende organisaties en de activiteiten die ze aanbieden, kan terecht op www.nieuwpoort.be/maand-van-de-sportclub.

Een frisse wind in het komende seizoen

Vanaf de dag na de sportmarkt, maandag 18 september, heeft de stedelijke Sportdienst nog een verrassing in petto. Het najaar wordt opgeluisterd met extra sportlessen, variërend van de flexibiliteit van yoga tot de harmonie van tai chi.

Voor inschrijvingen en verdere details, bezoek www.nieuwpoort.be/extra-sportlessen.

Contact en verdere details Meer informatie en eventuele updates zijn te vinden op bovengenoemde websites.

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be