De magie van Oekene’s muzikale avond

‘Oekene Inviteert’ presenteert dit jaar een muzikale viering van Italiaanse meesters uit de Barok tot het heden. Gelegen in het Sint-Martinuskerkje, biedt deze avond een samensmelting van traditie, passie en feestelijkheid.

Een ode aan Italiaanse meesters

Joris Olivier, het creatieve brein achter ‘Oekene Inviteert’, deelt met een knipoog zijn toekomstvisie: “Wie weet, misschien staan we volgend jaar schouder aan schouder met de grootheden zoals Bayreuther Festspiele en Salzburger Festspiele.” Echter, in tegenstelling tot de focus op één enkele componist zoals Wagner of Mozart bij deze evenementen, kiest Oekene voor een diepe duik in een specifiek muzikaal thema uit de klassieke wereld.

Concerto Italiano: een reis door tijd en passie

Dit seizoen belicht de invloed van de Italiaanse meesters van de Barok tot het heden. Dirigent Karel De Wilde en zijn orkest, La Chapelle Sauvage, staan centraal in deze viering. Met een ensemble van zeventien topmusici, inclusief zes wereldberoemde solisten, beloven ze een avond van Italiaanse passie, virtuositeit en bravoure. Namen als Vivaldi, Puccini, Cardillo, Piazzolla en Einaudi zullen door de ruimte zweven. En zelfs de legendarische Ennio Morricone wordt niet vergeten. Bach, die zijn leer haalde uit het bestuderen van de Italiaanse meesters zoals Vivaldi, zal ook zijn moment onder de spotlights kennen.

Van sacraal naar feestelijk: Oekene’s traditie hernieuwd

Oekene mag dan bekend staan om zijn levendige Gardeboefeesten, de geschiedenis en charme van het Sint-Martinuskerkje mogen niet vergeten worden. De jaarlijkse ‘Oekener Festspiele’ dient als muzikale prelude op de Gardeboefeesten. Bezoekers worden uitgenodigd om zich te kleden volgens een feestelijke dresscode, wat de avond nog specialer maakt. Samen met de musici wordt een sfeer van ware viering en traditie gecreëerd.

Het concert vindt plaats op 14 september, 20:00 uur, in de Sint-Martinuskerk te Oekene. Tickets kosten 25 euro, wat een receptie met de musici inbegrepen heeft. Jongeren onder 25 jaar en houders van een vrijetijdspas betalen slechts 12 euro. Meer informatie en boekingsdetails zijn te vinden door ‘Oekene Inviteert’ te zoeken.

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be