De magie van Mia Moreaux’s beeldentuin nog tot 27 augustus 2023 te bezoeken

Van 5 tot 27 augustus opent Mia Moreaux haar atelier en beeldentuin voor het publiek in Oudenburg. Haar kunst, variërend van schilderijen geïnspireerd op de landschappen van IJsland tot emotionele stenen en bronzen sculpturen, nodigt toeschouwers uit voor een reis van reflectie en verbinding.

Zomerse openbaring

Sinds de zachte en vooral waterige gloed van zomerse dagen, al van 5 tot en met 27 augustus 2023, openen de poorten van Mia Moreaux’s atelier en beeldentuin voor het publiek, precies tussen 14.00 uur en 18.30 uur. Dit toevluchtsoord van kunst bevindt zich aan de Eernegemsestraat 120 in Oudenburg.

Een labyrint van emotie en natuur

Het jaarlijkse ritueel van Mia Moreaux, het openstellen van haar heilige plek, dient als een brug tussen haar ziel en die van de toeschouwer. Wandelend door een bijna wildernisachtige tuin, versierd met inheemse flora en aangepaste planten, krijgt men zicht op haar sculpturen. Ze staan daar, sterk en toch kwetsbaar, elk verhaal vertellend in hun abstracte vormen. Maar het zijn geen willekeurige verhalen; het zijn reflecties van onze eigen wereld, verborgen en wachtend om door de kijker ontdekt te worden.

Schilderijen: een echo van de aarde

Mia Moreaux’s atelier is een getuigenis van haar liefde voor het authentieke. Haar schilderijen, verrijkt met pure pigmenten en damar-hars, vormen een eerbetoon aan de ruige schoonheid van IJsland – een land dat ze beschouwt als een van de laatste ongerepte schatten dicht bij ons. Elk penseelstreek resoneert met de meditatieve energie van IJslandse landschappen, waardoor de toeschouwer wordt uitgenodigd voor een moment van reflectie en ontzag.

Van steen naar emotie

De tactiele ervaring van haar stenen sculpturen, met hun emotionele en energetische beweging, contrasteert met het steenachtige effect van haar schilderijen. Elke curve, elke lijn, nodigt uit tot een diepere contemplatie van vorm en betekenis. En als de zon precies goed staat, onthult het albast in sommige van haar werken een nieuwe dimensie, speels licht en schaduw manipulerend.

Vrijheid in bronzen

Buiten, waar de kikkers hun eigen lied zingen en bloemen hun geur verspreiden, komen haar monumentale sculpturen tot leven. Mia Moreaux’s bronzen figuren, hoewel aards en statig, schijnen bijna los te breken van hun “moorings”, verlangend om te vliegen. Er is een inherente kracht in hun vorm, een belofte van vrijheid.

Verbinding met het nu

Voor Mia Moreaux is het van vitaal belang dat haar bezoekers niet alleen haar werk waarderen, maar ook een moment van rust en verbinding met het heden ervaren. Haar open atelier is daarom zowel een uitnodiging om haar kunst te bewonderen als een kans om te kopen, mocht men zich zo geroepen voelen.

Contact met de kunstenaar

Zij die verder willen gaan, die de diepten van haar evolutie, werk en doelstellingen willen verkennen, kunnen contact opnemen via haar website. En voor degenen die de voorkeur geven aan het geluid van een menselijke stem, is er altijd de telefoonlijn: 0472 92 1005, bij voorkeur rond het middaguur. Mia Moreaux is immers volledig toegewijd aan haar kunst, verloren in haar eigen wereld van creatie en passie.

( Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be )