De magie van het zeilwagenrijden: Euro23 De Panne in de schijnwerpers

Het Europees Kampioenschap zeilwagenrijden zal dit jaar in De Panne plaatsvinden. Talrijke nationale en internationale talenten zullen deelnemen in dit prestigieuze evenement. De Panne staat bekend om zijn ideale omstandigheden voor zeilwagenrijden met zijn brede stranden. Belgische deelnemers zoals Anne Ghyselen en Egon Plovier staan in de schijnwerpers, evenals internationale sterren zoals Hélène Cazier uit Frankrijk.

De Panne, 19 augustus 2023 – 11:00u

Het summum van zeilwagensport

Op het kruispunt van zand, zee en wind, komt het zeilwagenrijkdom tot leven. Tussen 30 september en 6 oktober zal De Panne het episch toneel zijn voor het Europees Kampioenschap zeilwagenrijden.

Aankondiging met allure

De grandioze aankondiging van dit evenement vond plaats op zaterdag 19 augustus. Aanwezig waren notabelen zoals Bram Degrieck, burgemeester van De Panne, Jan Leye, de drijvende kracht achter de Royal Sand Yacht Club, en internationale vertegenwoordigers als Hans-Werner Eickstädt, de voorzitter van FISLY.

De Panne: Het ultieme zeilwagenparadijs

De keuze voor De Panne is geen toeval. Met haar brede stranden, vrij van obstakels, is het dé ultieme bestemming voor zeilwagenenthousiastelingen. Als kloppend hart van de zeilwagensport wordt de 55ste editie hier met open armen ontvangen.

Rivaliteit en sportiviteit

De geschiedenis herinnert zich nog het wereldkampioenschap in 2010, gehouden in deze prachtige gemeente. Dit jaar is de verwachting hooggespannen met deelname van honderd tot honderdtwintig piloten uit heel Europa. Deze titanen zullen strijden in vier categorieën, met zowel mannelijke als vrouwelijke piloten die samen het strand doorkruisen.

Belgische talenten schitteren

De Belgische deelname is rijk aan talent. Anne Ghyselen, de passionele zeilster, Henri Demuysere met zijn indrukwekkende palmares en Egon Plovier, tweevoudig wereldkampioen, zijn slechts enkelen die de Belgische eer hoog zullen houden. Ook internationale sterren zoals de Franse Hélène Cazier, die haar mannelijke rivalen in 2003 overtrof, zullen hun kunsten vertonen.

De toekomstige legendes

De Standartklasse kent haar eigen sterren zoals Yann Demuysere en Thierry Kaisin, beiden wereldkampioenen in hun eigen recht. Mark Depauw, die vorig jaar 10de werd op het Europees kampioenschap, zal eveneens strijden voor nationale trots.

Voor meer informatie, bezoek de officiële website: euro23depanne.be

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be