De magie van Boris en de luchtballon: Een nieuw hoofdstuk in de Guido Gezelleschool in Waregem

Een luchtballon vol verrassingen

Waregem, 1 september 2023, 08:00 uur – Ondanks de grijze wolken die boven Waregem hingen, was er op de speelplaats van de Guido Gezelleschool een stralende energie te voelen. Het nieuwe jaarthema ‘Boris en de luchtballon’ beloofde zowel voor de leerlingen als voor het onderwijzend personeel een fascinerend en leerrijk jaar te worden.

De nieuwsgierigheid van jonge geesten

Elk kind op de speelplaats had dezelfde brandende vraag: wie zat er in die mysterieuze luchtballonmand? En toen Boris eindelijk tevoorschijn kwam, werden de kinderen meegezogen in zijn spannende avonturenverhaal. De magie van het verhaal werd versterkt door het gezamenlijk zingen van een themalied, waarbij het enthousiasme van zowel de leerlingen als de leerkrachten duidelijk zichtbaar was.

De kracht van creativiteit in het onderwijs

Het initiatief van de school om maandelijks een vervolgtoneel te organiseren waarin de leerlingen de avonturen van Boris volgen, getuigt van een diep begrip van de kracht van verhalen in het leerproces. Deze verhalende aanpak, verankerd in de filosofische overtuiging dat kinderen leren door te ervaren, belooft de verbeelding van de leerlingen te prikkelen en hen op een dieper niveau te betrekken bij hun onderwijs.

In dialoog met de gemeenschap

Hoewel het team van www.westnieuws.be de feestelijke lancering van het thema niet persoonlijk kon bijwonen, was de communicatie tussen hen en de school, met name met Lenny Deforche, open en hartelijk. Lenny, in haar voortdurende streven naar transparantie en samenwerking, voorzag ons team samen met haar beleidsondersteuner Caroline van de nodige foto’s en informatie, wat eens te meer de toewijding van deze school aan haar gemeenschap benadrukt.

(Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be)