De Maeght Gallery in Nieuwpoort: Een nieuwe betoverende visie op positieve kunst

De Maeght Gallery in Nieuwpoort-Bad is een recentelijk geopende kunstgalerie door Luc De Maeght. De galerie biedt een mix van kunstwerken die positiviteit uitstralen, waaronder die van Luc zelf, Isabelle Bossuyt en Veerle De Vos. De galerie heeft een unieke charme, mede door de integratie van lokale materialen zoals strandzand in de kunstwerken.

29 augustus 2023,12u00, Nieuwpoort-Bad

In het hart van Nieuwpoort-Bad vinden kunstliefhebbers een gloednieuwe galerie, geopend door de talentvolle kunstenaar Luc De Maeght. Met een overtuigende visie wil deze galerie dienen als een serene haven waar bezoekers worden ondergedompeld in de verbindende kracht van hedendaagse kunst.

De evolutie van een artiest

Luc De Maeght, 58 jaar, heeft een rijke achtergrond in de modewereld. Gedurende de jaren heeft hij zijn creatieve talenten geuit, maar het was de ontmoeting met kunstenaar en galeriehouder Alan Stuttle tijdens een reis naar Groot-Brittannië die de vonk deed overslaan naar het kunstenaarschap. Nu focust hij zich vol passie op het creëren van happy art in zijn atelier in Waardamme – kunstwerken die pure vreugde en liefde belichamen.

Kunst ontmoet de zee

De nieuwe galerie in Nieuwpoort-Bad, een lichte ruimte van 220 vierkante meter verspreid over twee verdiepingen, is een droom die werkelijkheid werd voor Luc en zijn echtgenote Machteld Rovers. Hier vinden zijn werken, badend in vrolijke pop-art kleuren en ambachtelijke neon, hun welverdiende podium. Luc’s technieken zijn innovatief; hij integreert zand uit de Nieuwpoortse stranden in zijn kunstwerken, wat resulteert in creaties met zachte, aardse tinten die de natuurlijke schoonheid van de kust weerspiegelen.

Een collectief van creatieve geesten

Maar het is niet alleen Luc’s kunst die hier te bewonderen valt. Sculpturen van Veerle De Vos, gemaakt van diverse materialen zoals klei en brons, vinden ook hun plek. Luc beschrijft deze beelden als belichamingen van pure schoonheid met een spirituele essentie.

Daarnaast brengen de olieverfschilderijen van Isabelle Bossuyt een uniek spectrum van emoties tot leven. Haar doeken, die variëren van ingetogen tot kleurrijk en dynamisch, tonen vrouwen in al hun facetten, waarbij elementen zoals kleur en mode een cruciale rol spelen.

De tentoonstelling, te bewonderen in De Maeght Gallery aan de Franslaan 30 in Nieuwpoort-Bad, is een eclectische mix van deze drie artiesten en zal zeker kunstliefhebbers van alle leeftijden bekoren.

Voor meer informatie, bezoek www.demaeght.gallery of neem contact op met Luc De Maeght via hello@demaeght.gallery.

(Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *