De kracht van samenzang: Allez, Chantez! keert terug naar Kortrijk

Na een onderbreking maakt Kortrijk zich opnieuw klaar voor Allez, Chantez!, de samenzangavond die honderden zangliefhebbers trekt. Met vier sessies gepland in verschillende ontmoetingscentra in 2023, belooft de stad weer te resoneren met de melodieën van gemeenschapsgevoel en vreugde.

Kortrijk, OC Rollegem,

Na een pauze van bijna een jaar keert de bekende samenzangactiviteit Allez, Chantez! terug naar de Kortrijkse ontmoetingscentra. Een hartelijke oproep aan iedereen, of je nu muzikaal bent of niet, om de magie van collectieve zang opnieuw te beleven.

Van Gent naar Kortrijk

Allez, Chantez! is in de afgelopen jaren synoniem geworden met gemeenschapsgevoel en vreugde, voornamelijk in Gent, waar het fenomeen maandelijks honderden zangenthousiastelingen trok. Sinds 2017 resoneerden ook in Kortrijk de gezamenlijke melodieën van deze beweging. Na een aanzienlijke reeks van bijna 40 zorgeloze zangavonden bij de Unie der Zorgelozen, werd de samenwerking eind 2022 stopgezet. Nu, in 2023, wordt het zangevenement door vier ontmoetingscentra nieuw leven ingeblazen.

Een reis door de muziekgeschiedenis

Onder begeleiding van Annelore Camps en haar pianist wordt het publiek meegevoerd op een muzikale tijdreis. Van de swingende klanken van de jaren ’50 tot hedendaagse pophits, het repertoire is zo breed dat elk hart sneller gaat kloppen. Bij binnenkomst ontvangt elke bezoeker een tekstboekje, waarna het zorgeloze zangplezier begint. Een avond vol energie, gemeenschapszin en ontroering is gegarandeerd.

Data en locaties

De komende periode zullen er vier sessies georganiseerd worden in verschillende ontmoetingscentra:

  • Zaterdag 2/09, OC Rollegem (Tombroekstraat 2, 8510 Rollegem)
  • Zaterdag 28/10, OC Lange Munte (Beeklaan 81, 8500 Kortrijk)
  • Donderdag 29/02, OC De Troubadour (Vlaswaagplein 3, 8510 Bissegem)
  • Zaterdag 1/06, OC Marke (Hellestraat 6, 8510 Marke / bij mooi weer in het park)

Elke sessie start om 20:00 uur, met de deuren die al om 19:00 uur openen voor het publiek. De toegang is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Voorinschrijving is niet nodig en voor alle verdere informatie kunnen geïnteresseerden terecht op www.kortrijk.be/allez-chantez.

Stemmen uit het hart

Stephanie Demeyer, schepen van ontmoetingscentra, verheugt zich over de terugkeer van Allez, Chantez! naar Kortrijk. Ook Annelore Camps en Toon Vanneste, van OC-raad Rollegem, benadrukken de inclusiviteit en het gevoel van samenhorigheid dat het evenement met zich meebrengt.

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be