De kracht van multisport vanaf jonge leeftijd

Multisport vanaf jonge leeftijd legt de basis voor een leven vol beweging. Sportievak introduceert deze aanpak in gemeenten door heel Vlaanderen en benadrukt het belang van een vroege breed motorische ontwikkeling voor toekomstige sportprestaties.

Afbeelding met Lettertype, Graphics, tekst, logo

Automatisch gegenereerde beschrijving

De recente opmars van omnisport laat zien hoe jongeren, door al vroeg een breed scala aan motorische vaardigheden te ontwikkelen, profiteren in hun sportprestaties op latere leeftijd. Wetenschappers en topsporters zijn het roerend eens: multisporten op jonge leeftijd legt de basis voor een leven vol beweging.

Sportiefun en Sportiego: speels, gevarieerd en nabij

Bij de multisportfederatie Sportievak beginnen ze vroeg. Al in het derde kleuterjaar maken kinderen kennis met fundamentele bewegingsvaardigheden. Denk aan gooien, vangen, klimmen, klauteren, duwen en trekken. Maar het blijft niet bij basisvaardigheden.

Van speelse oriëntatie naar bewuste keuze

Naarmate kinderen opgroeien, in groepen van het tweede tot en met het vierde leerjaar, verschuift de focus geleidelijk naar meer ‘traditionele’ sporten. Echter, de luchtige en speelse benadering blijft behouden. Gedurende een volledig schooljaar ontdekken kinderen niet alleen waar hun talenten liggen, maar ook wat ze écht leuk vinden. Dit creëert een solide basis voor een vreugdevolle sporttoekomst, of het nu om recreatie of competitie gaat.

Een groeiend netwerk in Vlaanderen

Het initiatief heeft al voet aan de grond gekregen in 12 gemeenten in zowel West- als Oost-Vlaanderen. Wie geïnteresseerd is in het programma van Sportiego en Sportiefun in zijn of haar gemeente kan terecht op www.sportievak.be/sportreeksen.

Meer over Sportievak

Zwevegem is de thuisbasis van Sportievak, een gerenommeerde multisportfederatie die volgend jaar haar 35-jarig jubileum viert. Hun doel is helder: mensen van alle leeftijden in beweging krijgen. Dit doen ze door sportreeksen, -kampen, -dagen, initiaties en teambuilding aan te bieden. Bovendien biedt Sportievak ondersteuning en sportverzekeringen aan meer dan 850 sportclubs. De individuele sporter wordt evenmin over het hoofd gezien.

Voor verdere informatie over de sportreeksen: sportreeksen@sportievak.be
Voor algemene vragen: info@sportievak.be
Voor pers en communicatie: gilles.honore@sportievak.be

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be