De kern van de energietransitie: een diepgaande blik in Brussel

De 4e jaarlijkse Go Net Zero Energy Business Summit in Brussel verenigt sleutelspelers uit de energiewereld om de uitdagingen en mogelijkheden van de energietransitie te bespreken. Onderwerpen zoals innovatie in de sector, de groeiende vraag naar schone energie en internationale samenwerking staan centraal.

Een verenigde sector voor een duurzame toekomst

In de schaduw van statige Brusselse gebouwen komt de energiewereld samen voor de 4e jaarlijkse Go Net Zero Energy Business Summit. Denkers en uitvoerders uit de sector bereiden zich voor om te delen, te leren en de moeilijke weg vooruit in kaart te brengen.

Toure Anicet, Product Director van Small Modular Reactors bij Tractebel, beschrijft het evenement als “een essentiële conversatieruimte om een alomvattend beeld te krijgen van de uitdagingen die voor ons liggen.”

Belanghebbenden verenigen zich

Van 17 tot 18 oktober zal Brussel het kruispunt zijn van projecteigenaren, hernieuwbare energiebedrijven, olie- & gasbedrijven, technologieaanbieders en beleidsmakers. In tijden van energiecrisis en mondiale onzekerheid staat de energietransitie centraal. Het biedt niet alleen een kans op een duurzamere energietoekomst, maar opent ook deuren voor innovatie en nieuwe zakelijke modellen die economische groei stimuleren, energie-efficiënt zijn en milieuvraagstukken aanpakken.

Inzichtelijke gespreksonderwerpen

Tijdens de Go Net Zero Energy Summit van dit jaar zullen diverse inzichtelijke gespreksonderwerpen aan bod komen. Het evenement zal de wereldwijde visie op sleutelbeleid voor energietransitie belichten en de financiële groei onderzoeken, ondanks de uitdagingen die het opschalen van projecten met zich meebrengt. Terwijl de industrie een plan van actie uitstippelt voor energie-efficiëntie in zowel het heden als de toekomst, zal er ook een focus liggen op internationale samenwerking en de integratie van energiesystemen op wereldschaal. Deelnemers zullen kennis maken met innovatieve technologieën die niet alleen emissies aanpakken, maar ook de energie-efficiëntie verhogen. Te midden van de groeiende vraag naar schone energie, zullen de uitdagingen en kansen die dit met zich meebrengt, worden besproken. Aanvullend zal er aandacht zijn voor de grootste CCUS-projecten, waarbij zowel de succes- als faalverhalen van de pioniers uit de doeken worden gedaan. Tenslotte zal de rol van biobrandstoffen als waarborg voor energiezekerheid onder de loep worden genomen.

Een evenement van wereldklasse

Met de steun van talrijke partners, waaronder Honeywell UOP en Schneider Electric, en een adviesraad bestaande uit professionals van toonaangevende bedrijven zoals TotalEnergies en Shell, belooft het evenement een mijlpaal te worden in de wereld van energietransitie.

Voor meer details over het evenement en inschrijvingsopties, bezoek: https://globuc.com/go-net-zero-energy/ Organisator Globuc, gevestigd in Londen, is gespecialiseerd in evenementen rond energietransitie en digitalisering. Contact: Elmira Gabidullina Globuc +44 203 813 4637 e.gabidullina@globuc.com

( Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be )