De Katrol Ichtegem bestaat vier jaar

 De Katrol Ichtegem, een dienstverlening voor studie- en opvoedingsondersteuning aan huis, bestaat ondertussen 4 jaar. In september 2014 gingen we van start en kregen een officiële erkenning door het expertisecentrum Oostende in januari 2016.

De Katrol helpt kinderen van de derde kleuterklas t.e.m. het zesde leerjaar uit kwetsbare gezinnen met huiswerk en studieplanning. Daarnaast is De Katrol ook een aanspreekpunt voor alle vragen van ouders. Deze service verloopt volledig gratis.

De Katrol wil samen met het gezin op een creatieve manier zorgen voor betere schoolresultaten en kinderen helpen zodat ze met een goed gevoel naar school kunnen gaan. De Katrol doet hiervoor beroep op gedreven studenten en vrijwilligers. Die komen twee keer één uur per week aan huis en dit voor een periode van 8 weken.

De aanvraag voor een Katrolondersteuning kunnen de ouders zelf doen. Vaak gebeurt een aanvraag ook via de zorgleerkracht of directie van de school. Hiervoor kan je steeds terecht bij Sophie Dhaeze (051 57 59 02 – sophie.dhaeze@ocmw.ichtegem.be) of bij Ann Descheemaeker (051 57 59 14 – ann.descheemaeker@ocmw.ichtegem.be).

Mensen die “goesting hebben om te vrijwilligen” kunnen ook contact opnemen met Sophie of Ann.  De Katrol hoopt immers te kunnen blijven beroep doen op mensen met een sociale of pedagogische achtergrond, die een hart hebben voor kinderen en die vrijwillig hun steentje willen bijdragen in kwetsbare gezinnen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *