De herontdekking van Hooglede’s verborgen paden

Na een pauze van drie jaar nodigt het gemeentebestuur van Hooglede uit tot de “Trage Wegen Wandeling” op 15 oktober, een gelegenheid om de verborgen juweeltjes van de gemeente te verkennen. Met meerdere routes, activiteiten onderweg en duurzaamheidsinitiatieven, is het een evenement voor het hele gezin.

De sluimerende wegen van Hooglede zijn als oude verhalen, wachtend om opnieuw verteld te worden. Na een stilte van drie jaar, nodigt het dorp ons opnieuw uit om deze verhalen te verkennen op de “Trage Wegen Wandeling” op zondag 15 oktober.

Het mysterie van de onbekende routes

De charme van Hooglede is niet alleen te vinden in de bruisende straten of de bekende marktpleinen, maar juist in de stille, ongebaande paden die het hart van het dorp vormen. Deze wandeltocht onthult enkele van deze geheime wegen, plaatsen die door velen nog nooit zijn betreden. Ze vormen de aderen van de gemeente, verbindend en vitaal, leidend naar de mooiste hoekjes die menig inwoner heeft gemist.

Waar het avontuur begint

Het vertrekpunt van deze literaire reis is de Sporthal Ogierlande in de Torhoutstraat te Gits. Tussen 12u en 15u kunnen avonturiers beginnen aan hun tocht, met routes variërend van een zachte 5 km tot een uitdagende 15 km. En voor slechts €2 kunnen zowel jong als oud, vanaf 6 jaar, deel uitmaken van dit prachtige initiatief.

Een onderweg vol verrassingen

Het pad belooft niet alleen natuurschoon, maar ook vermaak en verfrissing. Onderweg vinden wandelaars een bar voor een verkwikkend drankje, een springkasteel voor de jongere ontdekkingsreizigers en animatie die de geest verheft. En wat is er beter dan een kom warme seizoenssoep met een knapperig broodje om een wandelavontuur af te sluiten?

Voorbereid op pad

Elke reiziger weet dat voorbereiding essentieel is. Stevige wandelschoenen zijn een must en mocht het weer omslaan, dan is een goede regenjas en degelijke laarzen onmisbaar. In het kader van duurzaamheid roept de organisatie ook op om een eigen drinkfles mee te brengen en zo een ‘plastic free’ evenement te waarborgen.

Meer weten?

Voor meer informatie kunnen geïnteresseerden terecht bij Vrijetijdspunt Trimard aan de Marktplaats 24 in Hooglede. Ze zijn telefonisch bereikbaar via 051 25 16 37 of via email: trimard@hooglede.be.

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be

Contactgegevens: Vrijetijdspunt Trimard Marktplaats 24, 8830 Hooglede Tel: 051 25 16 37 Email: trimard@hooglede.be www.westnieuws.be