De hemel fonkelt helderder: Stephen Six rouwt om het verlies van zijn zusje

Stephen Six maakte onlangs op Facebook bekend dat zijn jongere zusje is overleden. Hij rouwt om haar verlies, maar vindt troost in de gedachte dat zij nu de helderste ster aan de hemel is. Ondanks de pijn van haar afwezigheid, herinnert hij zich haar als een stralende persoonlijkheid die het leven ten volste leefde. Hij nodigt iedereen uit om afscheid te nemen van zijn zus op de komende herdenkingsdiensten.

Een “broederlijk” verdriet

“Stephen Six is gebroken.” Met deze woorden maakte hij bekend op Facebook dat zijn jongere zusje is overleden, veel te vroeg van het leven weggerukt. Haar afwezigheid achterlaat een scherpe pijn en een diepe droefheid die zich als een ondoordringbare mist in zijn hart heeft genesteld.

De helderste ster

Wanneer hij naar de hemel opkijkt en zijn blik op de helderste ster laat rusten, weet hij dat zij het is. Het is een baken van troost, hoe onvolledig ook. “Het leven is niet eerlijk,” erkent hij, “maar weet dat je heel hard zult worden gemist.” Deze ster, die in zijn ogen fonkelt, is nu een stille getuige van zijn verlies en zijn onuitgesproken wensen.

Een stralende zon ondanks de pijn

Haar leven was niet altijd gemakkelijk, maar zij ging erdoorheen met een lach. Haar moed en veerkracht lieten haar stralen, helderder dan de zon, ongeacht de pijn en het lijden dat ze heeft doorgemaakt. Ze leefde haar leven ten volste, met een onverzettelijke geest die bergen zou hebben verzet en over elke oceaan zou hebben gezwommen.

Een abrupt afscheid

Maar na slechts 37 lentes, is ze van hen heengegaan. “Lieve zus,” zegt hij, “afscheid nemen kan ik niet, maar ik zeg je een tot ziens. Ik hoop dat je goed aankomt en mogen we elkaar daar terugzien.” De laatste woorden aan zijn zus zijn een echo van haar eigen woorden: “Love you baby.”

Een uitnodiging tot troost

Stephen nodigt iedereen uit om afscheid te nemen van zijn zus. De rouwenden zijn welkom op vrijdag voor de laatste groet en op zaterdag bij de uitvaart. Zoals in tijden van vreugde, is het in tijden van verdriet belangrijk om samen te zijn en steun te vinden bij elkaar.

( Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be )