De hartslag van Zedelgem: literaire boeken voor een nobel doel

Locatie: Bibliotheek Zedelgem

Gulden regen van boeken voor een leven zonder kanker

De Zedelgemse bibliotheek heeft opnieuw haar deuren geopend om liefhebbers van literatuur, muziek en film de kans te bieden om de pareltjes uit haar collectie mee naar huis te nemen. Maar dit was niet zomaar een uitverkoop. De magie van verhalen en muziek werd omgezet in klinkende euro’s voor een doel dat ons allemaal raakt: de strijd tegen kanker.

Van 1 mei tot eind juli was het een drukte van belang in de bibliotheek. Voor slechts een euro kon men romans, cd’s en dvd’s adopteren. Strips waren verkrijgbaar voor slechts vijftig cent, terwijl tijdschriften voor een kwartje van eigenaar wisselden.

Zedelgem en haar ontembare strijd tegen kanker

In 2019 werd Zedelgem geprezen als ‘Gemeente die opkomt tegen kanker’. Nu, voor het derde jaar op rij, toont deze charmante gemeente haar ongebreidelde inzet en vastberadenheid. Het opgehaalde bedrag van de boekenverkoop, een indrukwekkende 2.557 euro, gaat integraal naar Kom op Tegen Kanker.

Burgemeester Annick Vermeulen wijst op de realiteit die velen van ons kennen: “We hebben allemaal te maken met de schaduw van kanker, het raakt ons op zoveel niveaus. De toewijding van Kom op Tegen Kanker, zowel in wetenschappelijk onderzoek als in ondersteunende projecten voor patiënten, verdient alle steun die we kunnen bieden.”

Cultureel erfgoed als wapen tegen ziekte

De enthousiaste schepenen Charlotte Vermeulen en Ellen Goes benadrukten de win-win van de actie: “Onze bibliotheek vernieuwt jaarlijks haar schatten. Wat een vreugde dat deze items, nog steeds stralend en in uitstekende staat, een nieuw thuis kunnen vinden voor zo’n bescheiden prijs, en dan nog voor zo’n nobele zaak. Hierdoor steunen we onderzoek dat streeft naar een wereld waarin kanker minder voorkomt en waarin de levensverwachting van patiënten toeneemt.”

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be