De Haan vernieuwt met een geavanceerde investering in duurzaam beheer

De aankoop van een nieuwe, milieuvriendelijke containervrachtwagen door de gemeente De Haan belichaamt een belangrijke stap voorwaarts in duurzaam afvalbeheer en gemeentelijke dienstverlening. Met een investering die de toekomst van de gemeente vooropstelt, benadrukt De Haan haar toewijding aan een schone, efficiënte en duurzame leefomgeving voor alle inwoners.

De Haan, 17 april 2024

Met de aanschaf van een splinternieuwe Iveco X-way MTM 26 ton containervrachtwagen, uitgerust met een geavanceerde laadkraan en containersysteem, slaat de gemeente De Haan een duurzame weg in voor het beheer van ondergrondse afvalcontainers. Dit initiatief, ingezet door de Dienst Werken in Eigen Beheer, markeert een significante modernisering van de gemeentelijke infrastructuur en onderstreept het voortdurende streven naar een milieubewuste en efficiënte publieke dienstverlening.

Strategische modernisering voor milieu en gemeenschap

De vervanging van het negentien jaar oude voertuig door deze milieuvriendelijke Euro 6/stap D containervrachtwagen weerspiegelt de inzet van De Haan voor het milieu en de gezondheid van haar inwoners. Met een investering van 283.764 euro, gefaciliteerd door een raamakkoord van de Vlaamse Overheid, demonstreert de gemeente haar bereidheid om substantieel bij te dragen aan de verbetering van haar diensten en de levenskwaliteit van de gemeenschap.

Een veelzijdige aanwinst voor De Haan

De veelzijdige inzetbaarheid van de nieuwe vrachtwagen biedt aanzienlijke voordelen. Niet alleen zal deze dienen voor het legen van ondergrondse restafvalcontainers, maar ook ondersteunt hij de dienst bij wegenwerken en het afvoeren van groenafval, waarmee een efficiënte en schone leefomgeving wordt bevorderd.

De levering en opbouw van het voertuig, respectievelijk verzorgd door Iveco Belgium en de firma Crevits uit Kortemark, getuigen van een lokale samenwerking die de regionale economie ten goede komt en de kwaliteit van publieke dienstverlening waarborgt.

Uitnodiging tot erkenning

De Haan nodigt haar inwoners en belanghebbenden uit om de voordelen van deze nieuwe aanwinst te erkennen en te ondersteunen, als getuige van de voortdurende inzet van de gemeente voor duurzaamheid en innovatie. Dit initiatief versterkt niet alleen de operationele capaciteit van de Dienst Werken in Eigen Beheer, maar ook de band tussen de gemeente en haar inwoners door een schoner, groener en efficiënter De Haan.

Auteurs tekst Andy Vermaut +32499357495 en Serge Jansen +32468334833 van www.westnieuws.be email: contact@westnieuws.be