De betovering van Poepedorp (Desselgem): Het muzikale hart van GP Briek Schotte

Op 12 september herleeft het Poepedorp, mede georganiseerd door Fanfare De Leiezonen uit Desselgem, als de ultieme plek tijdens de Grote Prijs Memorial Briek Schotte. Met muziek, passie voor wielrennen en onvergetelijke momenten nodigt het pop-upcafé iedereen uit om de magie van het evenement te ervaren.

Ter Lindenstraat, Desselgem

Een legendarische heropleving

Op dinsdag 12 september ontwaakt het legendarische Poepedorp opnieuw, dankzij Fanfare De Leiezonen uit Desselgem. Tussen 13:00 en 18:00 uur wordt het pop-upcafé in de Ter Lindenstraat omgetoverd tot de ultieme ontmoetingsplaats tijdens de Grote Prijs Memorial Briek Schotte.

Desselgem bereidt zich vol enthousiasme voor op de Grote Prijs Briek Schotte. In dit kader brengt de Desselgemse fanfare het roemruchte Poepedorp weer tot leven. Voorzitter Kasper Vanoverbeke van KMV De Leiezonen licht toe: “Het Poepedorp, eens een bescheiden café genaamd ‘De Poepe’, heeft zich door de jaren heen ontpopt tot een vaste waarde aan de zijlijn van het koersparcours.”

Meer dan muziek en wielerpassie

Vanuit het sfeervolle Poepedorp kun je wielrenners bewonderen die zich over een traject van meer dan een halve kilometer een weg banen. Kasper glundert: “Er is geen betere locatie langs het parcours waar je met een verfrissend drankje en melodieuze achtergrondtonen van de fanfare zo intens kunt genieten.” Dankzij de onvoorwaardelijke steun van sponsors, buurtbewoners, muzikanten en trouwe supporters belooft deze editie wederom memorabel te worden.

Dit jaar onderging het pop-upcafé een verfrissende transformatie, mede mogelijk gemaakt door evenementpartner Enjoy Swimming. “Het Poepedorp is voor onze fanfare meer dan een evenement; het is naast onze concerten in oktober en april de belangrijkste dag van het jaar”, benadrukt Kasper.

Het mysterie van de naam

Beleef een dag vol muzikale verrassingen, vreugde en wielerpassie in het Poepedorp tijdens de Grote Prijs Briek Schotte. En wie weet, ontdek je wel het verhaal achter de intrigerende naam ‘Poepedorp’.

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be