De betovering van Marie-Antoinette in het hart van Vlaanderen

Van openluchttheater tot wereldvermaard fenomeen

In de schaduw van het majestueuze Kasteel van Wijnendale in Torhout ontvouwt zich een verhaal dat de grenzen van tijd en ruimte overschrijdt. “Marie-Antoinette” is niet zomaar een musical, het is een ervaring; een poëtische vertelling die het publiek van begin tot eind meesleept.

De keuze voor Wijnendale als achtergrond is geen toeval. De slotgracht en het kasteel zelf smelten samen met het verbluffende decor en worden een integraal onderdeel van het verhaal. Een verhaal over een koningin wiens naam door de geschiedenis heen vaak verkeerd begrepen is.

Een cast die het verhaal tot leven wekt

Onder de bezielende leiding van Liesbeth Roose, die een onvergetelijke Marie-Antoinette neerzet, brengen meer dan 130 getalenteerde acteurs en figuranten het toneel tot leven. Hun passie en energie zijn haast tastbaar, versterkt door meesterlijke muziek, prachtige kostuums en een lichtspel dat het spektakel compleet maakt. De reacties van de eerste bezoekers, verbluffende totaliteit, magie aan de voet van het kasteel en lovende aanbevelingen, zijn een stille getuige van de impact van het spektakel.

Waar internationale allure en erfgoed elkaar ontmoeten

Het is niet alleen de ongeëvenaarde kwaliteit van de productie die de aandacht trekt. Het innovatieve concept van Historalia, waarbij grootschalige musicals worden opgevoerd op historische locaties, heeft internationaal de aandacht getrokken. Delegaties uit het Verenigd Koninkrijk hebben hun interesse reeds getoond, met het oog op toekomstige samenwerkingen op hun eigen erfgoedsites.

Een inkijk in het leven van een koningin

Tussen de pracht en praal, tussen de noten van de muziek en de stappen van de dans, krijgen we een intiem beeld van Marie-Antoinette. Achter de geruchten en de schandalen was zij een vrouw, een moeder, een koningin. Dit stuk schijnt een licht op haar leven, haar uitdagingen en haar tragische lot.

Voor zij die het spektakel willen meemaken, de voorstellingen lopen nog tot 7 oktober 2023 in Torhout.

‘Marie-Antoinette’ speelt nog tot en met 7 oktober 2023 in Torhout.

Tickets & info: historalia.be/marie-antoinette 

tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be