De adem van de kust: Twins Kids Run en Twins Beach Run 2023

De vierde editie van de Twins Beach Run en Twins Kids Run zullen op 14 augustus 2023 in Bredene plaatsvinden. De evenementen zijn onderdeel van het Loopcriterium van de Kust en bieden zowel jonge als volwassen lopers een unieke kans om hun uithoudingsvermogen te testen op een parcours dat door de prachtige kustlandschappen van Bredene loopt.

Een loopwedstrijd die de ziel van de kust weerspiegelt

In de kalender van Vlaanderen’s sportieve hoogtepunten krijgt maandag 14 augustus 2023 een bijzondere aantekening. Het schilderachtige Bredene is dan gastheer van de vierde editie van de Twins Beach Run, een deel van het prestigieuze Loopcriterium van de Kust. Het parcours van 8,4 km, dat de lopers langs strand, dijk en duinen voert, is een test van uithoudingsvermogen en vastberadenheid.

Jonge benen, snelle start

Voor de volwassen evenement echter begint, zal de Twins Kids Run, een loop van 1,5 km, plaatsvinden, een kans voor de jongere generatie om hun enthousiasme voor sport te tonen en hun vaardigheden te ontwikkelen. De inschrijving voor deze jeugdrun is mogelijk tussen 17.30 uur en 18.30 uur.

Strand sprint: De Twins Beach Run

Vanaf 18.00 uur tot 19.00 uur kunnen deelnemers zich inschrijven voor de Twins Beach Run. De start van de kinderloop is gepland om 19.00 uur, direct gevolgd door de prijsuitreiking. Om 19.30 uur nemen de volwassen atleten hun posities in aan de startlijn van de Twins Beach Run, klaar om het sfeervolle parcours te trotseren. Na hun uitputtende race zullen ook zij beloond worden in de prijsuitreiking. Online registratie voor beide evenementen is mogelijk via deze link: Star Tracking.

Afsluiting

Bredene zal op deze dag niet alleen het zweet en de inspanning van de lopers vieren, maar ook het gevoel van gemeenschap en saamhorigheid dat deze evenementen creëren. Zowel de Twins Kids Run als de Twins Beach Run beloven een viering van sport, doorzettingsvermogen en de unieke geest van de Vlaamse kust te worden.

( Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be )