Dany Verstraeten: de stille kracht achter VTM’s successen

2 februari 1989

Terwijl de wereld buiten razendsnel veranderde, veranderde er binnen bij VTM ook heel wat. Dany Verstraeten, het gezicht dat Vlaanderen al jarenlang associeert met betrouwbaar en helder nieuws, onthult de geheimen van zijn ambacht.

Een anker in roerige tijden

Sinds de allereerste uitzending van het VTM-nieuws heeft Dany Verstraeten de Vlaamse kijker begeleid door stormen van verandering, zowel in de wereld als in de mediawereld. In zijn pas uitgebrachte boek ‘Verankerd’, rijkelijk voorzien van illustraties, nodigt Dany ons uit om de magie van VTM van binnenuit te beleven.

Een terugblik op drie decennia televisie

Verstraeten is niet zomaar een nieuwslezer. Hij heeft van dichtbij meegemaakt hoe de Vlaamse televisie zich heeft ontwikkeld, van de prille beginjaren tot het digitale tijdperk. Zijn boek zit vol met smeuïge anekdotes, persoonlijke verhalen en inzichten in het reilen en zeilen van VTM en het VTM-nieuws. Het is een reis door de tijd, met hoogtepunten, maar ook met uitdagingen en tegenslagen.

Loftuitingen van vakgenoten

Ivan De Vadder, gerenommeerd Ertsberg-auteur en VRT-journalist, prijst Dany’s werk. “Het boek biedt een boeiende blik op een cruciaal stuk Vlaamse televisiegeschiedenis, vanaf de geboorte van VTM tot het heden, gezien door de ogen van een van Vlaanderens meest vooraanstaande nieuwsankers.”

Verkrijgbaarheid

Voor wie zich wil onderdompelen in de boeiende wereld van de Vlaamse televisie: ‘Verankerd’ ligt vanaf 2 september in de winkels. Meer info op: https://ertsberg.be/boek/verankerd

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be