Dansnostalgie blaast nieuw leven in de Belgische clubcultuur

Flanders Expo-site, Gent

De magische sfeer van het Belgische clubverleden wordt nieuw leven ingeblazen. Op zaterdag 2 september van 13u tot 23u verenigen beroemde DJ’s van 14 legendarische clubs zich op de Flanders Expo-site in Gent voor het unieke evenement: Discotheca – Legendary Clubs Open Air. Een indrukwekkende voorverkoop geeft aan dat de hunkering naar de gloriedagen van het Belgische clubcircuit nog altijd springlevend is.

De crème de la crème van de draaitafels

De schijnwerpers zijn al op de DJ’s gericht. De line-up bevat grootheden uit roemruchte clubs, waarvan velen helaas hun deuren hebben gesloten. Denk aan legendes zoals Cherry Moon, Café D’Anvers en Illusion. Het evenement biedt niet enkel individuele optredens, maar ook een samensmelting van talenten. DJ’s van diverse clubs zullen samen een tweeuur durende back-2-back-set verzorgen. Enkele van de opvallende namen zijn DJ Ghost, Dave Lambert en DJ H.S., stuk voor stuk artiesten die hun onuitwisbare stempel hebben gedrukt op zowel de Belgische als Europese dance-geschiedenis.

Een mozaïek van muzikale talenten

De volgende combinaties geven een indruk van de gevarieerde line-up:

  • Culture Club vs Decadance: met Benoelie en TLP a.k.a. Troubleman
  • Café D’Anvers vs At The Villa: met DJ Prinz en Phi-Phi … [en zo verder voor de rest van de line-up]

Herleving van een gouden tijdperk

Het verleden van het Belgische clublandschap kent zowel hoogte- als dieptepunten. Hoge kosten, een uitdagend zakelijk klimaat en soms streng beleid hebben hun tol geëist. Ondanks deze uitdagingen toont de razendsnelle verkoop van tickets aan dat de liefde voor de Belgische clubcultuur nog lang niet verdwenen is. “We merken een groeiende interesse, niet alleen in België maar ook in buurlanden”, zegt initiatiefnemer Nik Vandenberghe van Age Of Love.

Jeugd ontdekt clubcultuur opnieuw

Een opvallend fenomeen is de toename van jonge bezoekers onder de 25 jaar. Deze generatie heeft de hoogtijdagen van de Belgische clubcultuur gemist, maar herontdekt nu de vibe, mode en muziek uit dat tijdperk.

Meer informatie en ticketverkoop

Voor meer details en kaartverkoop, bezoek: Facebook-evenementlink FB & IG: @discotheca.be Tickets

Over Nasty Mondays:
Een prominente naam in het Gentse nachtleven, Nasty Mondays, begon ooit met het techno-concept Kozzmozz en organiseert nu diverse festivals en evenementen in samenwerking met verschillende partners.

( Tekst: Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be )