Dansende kleintjes: de betovering van beweging

Hupetà nodigt kleuters uit om van 15 september tot 24 november 2023 hun motorische vaardigheden te verfijnen door middel van bewegingsopvoeding in Koekelare. Het programma combineert muziek, speelse activiteiten en beweging, en wordt georganiseerd door Claudine Vanbesien via de Gezinsbond.

Een dansende reis door de wereld van motoriek

KOEKELARE – Als het blad van de kalender valt en de dagen van september aanbreken, komen de magische uren van Hupetà tot leven. Op deze momenten, vanaf 15 september tot 24 november 2023, ontsluiten de deuren van de Sporthal De Mote voor een bijzondere ervaring. Hier, in het hart van Koekelare, vinden kleuters een uniek speelveld waar muziek en beweging samensmelten. Waar spel en plezier hand in hand gaan met het aanscherpen van hun motorische vaardigheden.

Harmonie van leren en spelen

Onder het toeziend oog van de avondzon, van 16u30 tot 17u30 elke vrijdag, krijgen de kleuters niet zomaar een les. Ze duiken in een avontuur waar muziek, speelse uitdagingen en diverse activiteiten hun zintuigen prikkelen. Het is een tijd waarin lachen net zo belangrijk is als leren, en waar elk kind zich op zijn gemak voelt om zijn bewegingen te verkennen.

De voorwaarden van deelname

De reis is bedoeld voor kinderen van 1 tot 6 jaar. Maar er is een speciale noot voor leden: zij genieten voorrang bij inschrijvingen. Voor een symbolisch bedrag van 22 euro, krijgen zij toegang tot deze tien lessen. En voor gezinnen met meer dan één deelnemend kind is er goed nieuws, er wordt een korting van 2 euro vanaf het tweede kind aangeboden. De avonturiers die nog geen lidmaatschap hebben, kunnen deelnemen voor 37 euro.

Een initiatief dat harten raakt

Achter dit prachtige initiatief staat een gepassioneerde ziel, Claudine Vanbesien. “Met Hupetà willen we kleuters laten kennismaken met de wereld van beweging op een manier die zowel educatief als vermakelijk is”, vertelt ze. Journalisten en bloggers die deze betoverende wereld willen ervaren, worden uitgenodigd om de eerste les bij te wonen en meer te weten te komen over het gedachtegoed achter dit initiatief.

Meer info bij Claudine Vanbesien, 0468/58 66 74, Hupetagezinsbond@outlook.com

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be