Dans met de wind: Een kennismaking met Tai Chi in Oostende

De stad Oostende, vroeger ook wel bekend als de “Koningin der Badsteden”, wordt de komende dagen niet alleen gekenmerkt door haar majestueuze Noordzee en historische bezienswaardigheden. Ze wordt ook even het toneel voor een bijzondere, oude en mystieke kunst: Tai Chi.

Wanneer het verleden de toekomst ontmoet

Op de kalme avond van 26 september 2023, van 19u30 tot 21u00 en de heldere morgen van 1 oktober 2023, van 10u00 tot 11u30, opent het Sint-Andreasinstituut in Oostende haar poorten voor iedereen die de magie van Tai Chi wil ervaren. Een gelegenheid waarbij de eeuwigheid van deze oude kunst wordt gedeeld, zonder enige voorkennis.

De essentie van Tai Chi

Eenmaal ondergedompeld in deze wereld, zult u ontdekken dat Tai Chi meer is dan een reeks bewegingen. Het is een fluistering van de ziel, een dialoog tussen het lichaam en de kosmos. De ontspanningsoefeningen en de gracieuze bewegingen van de yang stijl introduceren je in een universum van evenwicht en harmonie. De basisprincipes van Tai Chi gaan dieper dan de zichtbare wereld; ze raken de kern van ons bestaan.

Innerlijke reizen en bewuste keuzes

Met een kalme geest en een ontspannen lichaam, betreedt men het pad naar de interne wereld. Het is een reis waar men de innerlijke realiteit ontdekt, een realiteit die kan leiden tot bewuste keuzes die ademruimte en vrijheid in het dagelijks leven bieden. Want in de echo van de oude Chinese woorden schuilt de ware betekenis van Tai Chi: het uiterste en het alomvattende.

Voor degenen wiens harten worden geraakt door deze introductie, ligt er een pad voor beginners open in Oostende. Meer informatie is te vinden op www.taichi.be.

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be.