Dag des Gezinschap onder de Hemelse Boog in Koekelare: Een Viering van Liefde en Verbinding

Het Begin der Feesten

Op de zesentwintigste dag van de oogstmaand, onder het waakzame oog van de zon, zwaait de poort van gastvrijheid en gezelschap open bij elf slagen van de klok. De vrijgevigheid des toegangs wordt in geen munten gewogen, want liefde en vreugde zijn kosteloos.

De Heilige Hal der Vereniging

Niet ver weg, op een plek genaamd “De Regenboog” – een zaal die de naam draagt van de hemelse boog van hoop – in de laan van de oude Belhutte, staat het samenzijn gepland. Hier, waar het pad van de aardse en goddelijke werelden kruisen, wordt het feest gehouden. Kelly Van Oost en haar team staan voor u klaar.

Het Maal van Samenzijn

In deze heilige zaal, zal meesterkok Davy Soenen, een culinaire alchemist van onvergelijkbare vaardigheid, van aperitief tot dessert een feestelijke maaltijd bereiden. Zijn kunstwerken worden niet alleen in de maag genoten, maar ook in de harten van alle aanwezigen.

Het Plezier der Simpele Spelen

Na het middaguur, zullen de dorpsbewoners zich in eeuwenoude spelen en festiviteiten storten, gekleurd door de verfijnde grime van vrolijkheid en amusement. Elk kind jonger dan het twaalfde levensjaar zal worden beloond met zoete pannenkoeken en verkwikkende drankjes, een feestmaal om de vreugde van jeugd en onschuld te vieren.

De Rook van Verbroedering

Voor de prijs van achttien Euro, zal er een barbecuemaal zijn met vier stukken vlees en een overvloed aan groenten. Voor de jonge zielen van twaalf jaar of jonger, zal hetzelfde banket slechts tien Euro kosten met twee stukken vlees. Maar om van deze smakelijke ceremonie te genieten, is registratie een must – een eenvoudige taak die kan worden volbracht door het contacteren van onze waardige medeburger, Kelly Van Oost.

Het Spektakel van Harmonie

Wanneer de klok twee uur slaat, zullen er optredens zijn om de harten te verheffen en de ziel te betoveren. Zij die wensen te deelnemen zonder de smaak van het vlees en de groenten, zijn even welkom. Hun entree is kosteloos, en hun vreugde gegarandeerd.

Een Uitnodiging aan Allen

Bij de gratie van deze viering, nodigen wij iedereen uit om te komen. Eenieder, ongeacht leeftijd of status, is welkom onder de hemelse boog van onze liefdevolle bijeenkomst. Want op deze dag, in het hart van augustus, vieren wij meer dan alleen gezelschap. Wij vieren de banden van liefde en verbondenheid die ons allen samenbinden in het weefsel van het leven.

Het Belang der Aanmelding

De aanmelding voor dit banket van gezamenlijkheid, een proces dat even noodzakelijk is als het bestaan van het maanlicht in de nacht, verlangt dat men zich wendt tot de vooraanstaande burger van onze stad, heer Alex Van Oost. Zijn rol is van onschatbare waarde, want door zijn tussenkomst zal de inschrijving soepel verlopen. Men dient te bellen naar het nummer dat aan deze eerbare man toebehoort, een reeks cijfers die het pad van verbinding vormen tussen uw verlangen om deel te nemen en de vervulling ervan. Draai of duw 0475/43.19.24, het nummer dat in cijfers is geschreven, en spreek uw wens uit om aanwezig te zijn bij dit grandioze festijn.

De Vereiste Overdracht

De vereiste bijdrage voor het barbecuemaal dient te worden overgedragen naar rekeningnummer

BE69 0630 1946 2578. Deze bijdrage, een symbolische prijs voor de heerlijke delen vlees en het overvloedige aanbod groenten, helpt bij het smeden van de ketens van onze gemeenschappelijke viering. Bij het uitvoeren van deze overdracht, moet men niet vergeten te vermelden: de naam waaronder men bekend is in onze gemeenschap en het aantal zielen die men wenst te brengen onder de warme gloed van onze festiviteiten. Door deze stappen zorgvuldig te volgen, wordt de poort naar ons samenzijn geopend.

Iedereen

Bij deze nodigen wij eenieder uit, jong en oud, rijk en arm, om te delen in deze dag van vreugde en gemeenschappelijke viering. Kom en geniet van de festiviteiten, de vreugde van gezelschap, en de warmte van onze samenzijn, want op deze dag, is iedereen welkom in onze liefdevolle gemeenschap.

( Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen foto’s Alex Van Oost van www.westnieuws.be )