Controverse rond Miss België-verkiezing verhit de gemoederen

Onverwachte wending in verkiezingsarena

In de aanloop naar de meest prestigieuze schoonheidswedstrijd van het land, de Miss België-verkiezing, heeft een schokkende wending de spotlights veroverd. De organisatie heeft de spraakmakende kandidate Flore Pensaert (25) uit Oost-Vlaanderen uit de race gehaald. Terwijl het duister van verwarring over de werkelijke reden van haar schorsing zich verdiept, klinken er van beide kanten verschillende verhalen.

Een aanbod of een misverstand?

Flore Pensaert, wiens naam recentelijk veelvuldig over de tongen ging, beweerde naaktfoto’s aan te bieden aan degenen die hun stem aan haar zouden geven. Echter, tegen deze golf van beschuldigingen in, counterde Flore Pensaert door te stellen dat het in werkelijkheid om een onschuldige bikini foto ging. Desalniettemin is zij ervan overtuigd dat dit tumult haar de kans op de kroon heeft ontnomen.

Een conflict achter gesloten deuren

Via de wind van sociale media waaiden Flore Pensaert’s woorden over: ze claimt dat haar artistieke carrière als naaktmodel en een fotosessie in het romantische Parijs, die naar verluidt niet in lijn zou zijn met de ethos van Miss België, de ware oorzaken van haar schorsing waren. Echter, de voorzitster van Miss België, Darline Devos, voegt een andere toon aan het verhaal toe. Volgens haar ligt de oorsprong van het conflict in een onflatteus scheldwoord dat Flore Pensaert op social media over haar had verspreid. Een dergelijke daad, zo stelt ze, maakt verdere samenwerking onmogelijk.

In de schaduw van deze claims zocht Flore Pensaert opnieuw asiel op Instagram. Ze suggereerde dat de waarheid ingewikkelder is, maar juridische grenzen weerhouden haar ervan volledige openheid te geven. Hoewel ze zichzelf juridisch wil beschermen, stelt ze vertrouwen te hebben in de integriteit van de media.

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be.