Conquer the Colossal: Fietsen in naam van Diabetesbestrijding naar aanleiding van de komende “Epische Vierdaagse” van de IJzer 2023! Helden op tweewielen

Het jaar 2023 belooft een monumentale mijlpaal te zijn voor de ‘Climbing for Life’ bewegingscampagne. Een coalitie van toegewijde organisaties, waaronder de Diabetes Liga, Golazo Sports, Energy Lab, Novo Nordisk en Abbott, zal nogmaals de grenzen van het mogelijke verleggen. Hun bestemming? Bormio, waar de mythische Passo dello Stelvio zal worden beklommen op tweewielen tussen 22 en 24 juni en de 50ste editie van de vierdaagse steunt dit jaar dit project “Climbing for Life”. Door deel te nemen aan de vierdaagse van de Ijzer steunt u dus ook de diabetesliga!

Het doel? Diabetes in de schijnwerpers zetten, mensen aanzetten tot meer bewegen en bewijzen dat sportieve prestaties haalbaar zijn voor mensen met diabetes. De strijd tegen diabetes: Een zwaardere beklimming dan welke berg ook. Momenteel heeft 1 op de 10 personen in België diabetes. Dit is een aanzienlijke stjging ten opzichte van 1 op de 12 in 2015. De urgentie om deze ziekte te bestrijden is groter dan ooit, vooral omdat 1 op de 3 mensen met diabetes niet eens weet dat zij aan de ziekte lijden en dus niet de juiste behandeling krijgen.

Climbing for Life: De ultieme uitdaging

Begin 2023 werd een bijzonder team van ambassadeurs met (risico op) diabetes samengesteld. Dit team onderging een zes maanden durende reis van intensieve training en begeleiding om de uitdaging van de Passo dello Stelvio aan te gaan. Nu, bijna aan het einde van dit traject, kijken ze uit naar hun hoogtepunt: de beklimming van de Stelvio over twee weken.

Hun doel is niet alleen de berg te beklimmen, maar ook anderen te inspireren met hun verhaal.

Deel uw verhaal: Mensen met diabetes zijn niet alleen

Er is kracht in het delen van persoonlijke ervaringen. Het kan anderen helpen zich minder alleen te voelen in hun strijd en kan nuttige inzichten bieden over hoe om te gaan met de uitdagingen van het leven met diabetes. Of u nu zelf met diabetes leeft, of een vriend of familielid kent dat ermee leeft, uw verhaal kan dienen als een bron van inspiratie en hoop voor anderen. Aarzel dus niet om uw ervaringen te delen.

Doe mee: Sluit u aan bij ons team

Bent u klaar voor de uitdaging? Word lid van ons team (www.diabetes.be/sportenbeweegt) en neem deel aan climbingforlife.be, of steun Marien via steun.diabetes.be. Of u nu een fervent fietser bent, of gewoon op zoek bent naar een manier om uw steun te betuigen aan de strijd tegen diabetes, deze initiatieven zijn een geweldige manier om betrokken te raken. Samen kunnen we een verschil maken in de levens van de miljoenen mensen die met diabetes leven.

Samen tegen diabetes

Diabetes is een ernstige en wijdverbreide aandoening, maar door samen te werken en de juiste stappen te nemen, kunnen we het verschil maken. Of het nu gaat om het ondersteunen van de Diabetes Liga, het deelnemen aan de fietstocht, of gewoon het verhogen van uw eigen bewustzijn over deze aandoening, elke actie telt. Sluit u aan bij de strijd en help ons het tij te keren tegen diabetes.

(Uw verslag door Serge Jansen en Andy Vermaut van Westnieuws.be)