Christelijke Minderheden in Pakistan: een roep om gerechtigheid en solidariteit

Sumaira, een Pakistaanse christelijke vrouw, deelt het verhaal van haar gemeenschap in Jaranwala, die te maken heeft met herhaalde vervolging en discriminatie. Ondanks de uitdagingen blijft ze hopen op gerechtigheid en roept ze op tot wereldwijde solidariteit.

De tragiek van de vergeten minderheid

Het leed van een Christelijke minderheid in Pakistan is een verhaal dat zelden de internationale krantenkoppen haalt. Maar de werkelijkheid, zoals beschreven door Sumaira, de moeder van Jason Shakeel2016, is hartverscheurend. Ze vertelt hoe haar gemeenschap, al jaren een doelwit van discriminatie en vervolging, onlangs in Jaranwala een verwoestende aanval heeft ondergaan.

Een geschiedenis van gebroken beloftes

Pakistan, dat nu 76 jaar onafhankelijkheid viert, heeft zijn minderheden vaak in de steek gelaten. Sumaira beschrijft pijnlijk hoe de beloften die gemaakt werden bij de oprichting van Pakistan niet zijn nagekomen. In plaats daarvan zijn de huizen en eigendommen van de minderheden, waaronder die van de Christenen, herhaaldelijk vernield. Deze gemeenschap wordt vaak valselijk beschuldigd, waardoor hun bezittingen worden geplunderd en ze aan de zijlijn worden geplaatst.

Geschokt maar ongebroken

De recente gebeurtenissen in Jaranwala zijn slechts een voorbeeld van het leed dat Sumaira en haar gemeenschap hebben ervaren. Ze beschrijft huiveringwekkend hoe families halsoverkop moesten vluchten, hun huizen achterlatend om te worden geplunderd en verbrand. Toch blijft ze sterk, vertrouwend op haar geloof en overtuigd van het feit dat er gerechtigheid zal zegevieren.

Een dringende roep om hulp

Sumaira’s oproep aan de wereld is duidelijk: “Ze hebben uw hulp nodig.” Ze smeekt om aandacht, begrip en vooral actie om de minderheden in Pakistan te helpen.

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be