Chiro Kuurne overleeft nachtmerrie: Rampspoed verandert in een sensationele backstage ervaring op Pukkelpop!

Kiewit biedt redding in de storm: Chiro Jongens krijgen VIP-behandeling op Pukkelpop!

In de donkere uren van zondagnacht werd het vredige tentenkamp van de onverschrokken Chiro Sint-Michiel uit Kuurne getransformeerd in een desolaat waterlandschap. De nietsontziende regenval die over Kiewit, bij Hasselt, tekeer ging, liet niets anders dan een ravage achter. Maar uit de grauwe wolken van dit onverwachte rampscenario doemde een verrassende redding op: de luxueuze backstage van het legendarische Pukkelpop festival!

De moedige kampleider, Jarne Verschelde, en zijn onvermoeibare team stonden voor de strijd van hun leven toen ze de chaos van de zondagochtend onder ogen zagen. “Het was een bijbelse overstroming! We waadden tot onze enkels in water en probeerden onze spullen te redden. De jongsten onder ons vonden gelukkig onderdak in een nabijgelegen gebouw, maar voor de overige 251 getroffen leden, leiders en kookouders was er geen plaats”, legde Verschelde uit, zichtbaar nog in de greep van de gebeurtenissen.

Overgave? Nooit! Van verwoeste tenten naar de glamour van de Pukkelpop backstage!

De moedige chirojongens weigerden de strijd op te geven en keerden zich resoluut naar een onverwachte reddingsboei. Jarne vertelde: “We hadden gehoord dat het weer zou verbeteren, dus gaven we de moed niet op. We hebben overal gebeld, van onze burgemeester tot de stad Hasselt en toen hadden we een Eureka-moment: Ons ondergelopen kamp lag vlakbij het terrein van Pukkelpop! Wat als zij ons zouden kunnen redden?”

Met durf en vastberadenheid benaderden ze de grote festivalbaas, Chokri Mahassine, en tot hun verbijstering ging hij akkoord! “We mogen dan wel niet slapen op de festivalgrond zelf, want ze zijn nog volop bezig met opbouwen, maar we hebben nu toegang tot de koninklijke backstage tenten voor de artiesten. En niet te vergeten: we mogen gebruik maken van hun luxe sanitair! Het is onvoorstelbaar dat zo’n megafestival ons uit deze ramp heeft getild”, zei een verbijsterde Jarne.

Van zompige tenten naar het Walhalla van de festivals!

Voor de leden van Chiro Sint-Michiel belooft het een onvergetelijk avontuur te worden. “Van een verschrikkelijke tegenslag is het nu veranderd in een levenslange herinnering. We hebben meestal bescheiden onderkomen, maar dit is iets gigantisch. We zijn iedereen ontzettend dankbaar”, aldus de opgetogen leden.

Ironisch genoeg was het thema van hun kamp dit jaar ‘Festivals’. Wat aanvankelijk een waterige ramp leek, heeft zich ontpopt tot een sensationele en onvergetelijke festivalervaring voor deze veerkrachtige jongens van Chiro Sint-Michiel!

( Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be )