Chaos en Schokgolven: Bredene Zinkt in Mobiliteitscrisis door Nieuw Vervoerplan van De Lijn!

Onverantwoorde Lydia Peeters Zet Bredene op de Rand van de Afgrond

Het is 1 juli en de klok slaat doem in Bredene en over heel Vlaanderen, aangezien De Lijn haar omstreden nieuwe vervoerplan doorvoert. In een schokkende koerswijziging kiest de Vlaamse regering voor ‘basisbereikbaarheid’ in plaats van ‘basismobiliteit’. Maar na een stortvloed aan klachten van ontevreden burgers, schreeuwt Bredene om onmiddellijke actie.

Sinds de invoering van dit nieuwe vervoerplan is het openbaar vervoer in Bredene radicaal veranderd. “Onze inwoners zijn in een staat van complete verwarring”, aldus de alerte burgemeester Steve Vandenberghe. En toch, ondanks dat Bredene betrokken was bij de ontwikkeling van dit plan, ontslaat dit Lydia Peeters, de Vlaamse minister van mobiliteit, niet van haar plichten – in tegendeel!

Gemeenschappen Geïsoleerd en Gestraft door Nieuwe Vervoerstrategie

De minister heeft de touwtjes van haar eigen beleid losgelaten en de verantwoordelijkheid volledig bij de vervoerregio’s gelegd. “Het is duidelijk dat dit een poging is om te besparen ten koste van de dienstverlening”, voegt burgemeester Vandenberghe toe.

Nog geen maand na de invoering van het plan roept Bredene al om een grondige herziening. Hoewel er positieve aspecten zijn, blijft de stad op veel gebieden met lege handen achter. Het nieuwe plan heeft beloofd om de reistijden te verkorten, maar deze belofte wordt gewoonweg niet waargemaakt. Sommige inwoners, vooral ouderen die afhankelijk zijn van het openbaar vervoer, moeten nu onlogische en vermoeiende omwegen nemen om hun dagelijkse boodschappen te doen.

Actie Geëist: Het is Tijd voor Minister Peeters om In te Grijpen!

“Het nieuwe busnet moet grondig geëvalueerd en bijgestuurd worden”, eist burgemeester Vandenberghe. De stad heeft aanzienlijk geïnvesteerd in openbaar vervoer en nu zien ze hun inspanningen verloren gaan door de beperktere dienstverlening van het nieuwe vervoerplan.

“Minister Peeters kan niet verwachten dat we het openbaar vervoer blijven promoten terwijl ze ons dwingt te besparen. Ze moet haar verantwoordelijkheid nemen en niet langer de hete aardappel doorschuiven naar de regio’s”, concludeert een gefrustreerde burgemeester Vandenberghe.

( Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be )