Centrum voor dagverzorging De Oase in Torhout ,neemt nieuwe bus in gebruik

Op de foto van links naar rechts:
2 chauffeurs-vrijwilligers: Patrick Bonte en Eddy Slabbinck
4 vaste chauffeurs-zorgbuddy’s: Christine Marote, Sabine Claeys, Tine Braem (boven), Nathalie Vercruysse (onder)
Coördinator: Karien Dewulf

——————————

De bezoekers van centrum voor dagverzorging De Oase in Torhout worden voortaan vervoerd in een gloednieuwe minibus. Het Lokaal Bestuur Torhout investeerde hierin zodat het comfort van de gebruikers verhoogt.

De bus biedt plaats aan 8 personen en is dankzij de rolstoellift en het fixatiesysteem ook gepast voor rolwagenvervoer. Bij de aankoop ging de aandacht vooral uit naar het gebruiksgemak voor de chauffeur en het comfort van de bezoekers. Zorgbehoevende ouderen kunnen overdag in het dagverzorgingscentrum terecht voor opvang en verzorging. Zo kunnen zij langer thuis wonen en wordt de verzorgingstaak van de mantelzorgers lichter.

Schepen voor Ouderen- en thuiszorg Joost Cuvelier is tevreden met deze aankoop. “We vinden het vooral belangrijk dat de mensen comfortabel en veilig van en naar het centrum voor dagverzorging De Oase kunnen komen.”

Lokale aankoop
Het is de Ford garage Veys-Vanclooster uit Torhout die de bus leverde. De Torhoutse firma Signz stond in voor de belettering, ontworpen door de dienst Communicatie van het Lokaal Bestuur Torhout. Veth automotive zorgde voor de aanpassingen in de bus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *