Celesta Muylle zorgt voor elektrische charme in Ichtegem: een stap dichter bij duurzaamheid

Het lokaal bestuur van Ichtegem promoot tijdens de Week van de Mobiliteit haar elektrische deelwagen. Inwoners worden uitgenodigd hun duurzame verplaatsingen vast te leggen en te delen op sociale media voor kans op een Ichtegembon ter waarde van 30 euro.Ichtegem viert de Week van de Mobiliteit met de introductie van een elektrische deelwagen. Door samen te werken met de burgercoöperatie CoopStroom hoopt de gemeente duurzame mobiliteit te bevorderen en haar inwoners aan te moedigen groenere vervoerskeuzes te maken.

Ichtegem, bekend om haar rijke historie en bloeiende gemeenschap, zet deze september opnieuw een stap voorwaarts richting duurzame mobiliteit. Met de naderende Week van de Mobiliteit tussen 16 en 22 september, zijn alle ogen gericht op de lokale initiatieven die dit Vlaamse dorp ontplooit.

Een moderne knipoog naar mobiliteit

Het lokaal bestuur van Ichtegem, immer vooruitstrevend in haar streven naar een groenere toekomst, plaatst haar glimmende elektrische deelwagen op de voorgrond. Deze auto, symbool van een moderne kijk op vervoer, schittert niet alleen door zijn technologische prestaties, maar ook als middelpunt van een spannende uitdaging.

Een uitnodiging voor duurzame avonturiers

Burgers met een groen hart en een oog voor schoonheid worden uitgenodigd om hun duurzame verplaatsingen tot en met 22 september vast te leggen. Leg jouw moment vast, of het nu een rustige fietstocht is of een ritje met deze glanzende elektrische wagen, en deel het met de wereld. Met een snufje creativiteit, het gebruik van de hashtags #goedopweg en #visitichtegem op sociale media, maak je kans op een prikkelende beloning: een Ichtegembon ter waarde van 30 euro.

Jouw lens, ons verhaal

Voor diegenen die gretig zijn naar meer informatie over deze inspirerende fotowedstrijd, houd je ogen open, want om je te helpen bij het beeldende verhaal, hebben we ook een sprekende foto van onze elektrische deelwagen voor je klaargezet.

Met warmte en waardering, vragen we jullie, de bewoners en liefhebbers van Ichtegem, dit initiatief te ondersteunen en samen te streven naar een duurzamere toekomst.

Elektrische deelwagen als baken van duurzaamheid

Ichtegem, is waarlijk een pittoresk dorp in West-Vlaanderen en staat op het punt om de fakkel van duurzame vooruitgang hoger te houden dan ooit tevoren. In het kader van de Week van de Mobiliteit, een jaarlijks initiatief waarin gemeenschappen worden aangemoedigd om duurzame vervoersmiddelen te gebruiken, wordt deze visie in de schijnwerpers gezet.

Een initiatief voor gemeenschapsvernieuwing

En inderdaad….Van 16 tot en met 22 september staat duurzame mobiliteit centraal in Ichtegem. Maar dit jaar wordt er een extra draai aan gegeven: de elektrische deelwagen, een Peugeot E208, speelt de hoofdrol. Deze aankoop van het lokale bestuur is niet zomaar een voertuig; het is een symbool van Ichtegem’s inzet voor groenere horizonten.

“We beschouwen deze wagen als een stap vooruit, niet alleen voor onze dienstverplaatsingen, maar ook voor onze inwoners. Door samen te werken met de burgercoöperatie CoopStroom, kunnen we het elektrisch autodelen naar een hoger niveau tillen”, aldus Celesta Muylle, de gedreven schepen van milieu.

Een steenworp afstand naar duurzame mobiliteit

Voor degenen die geïnteresseerd zijn, staat de wagen geparkeerd op het iconische Kasseileggersplein, Bruggestraat 2 in Eernegem. Na een eenvoudige registratie bij CoopStroom, kunnen inwoners de wagen gebruiken voor slechts 3 euro per uur en 0,25 cent per gereden kilometer.

De impact? “In 2022 hebben we met deze deelwagen een indrukwekkende 7123 kilometer afgelegd. Volgens de Klimaattool van de Provincie West-Vlaanderen heeft dit geresulteerd in een CO2-reductie van ruim 1,12 ton!”, verklaart de trotse milieuschepen.

Een uitnodiging voor duurzame avonturen

De gemeente Ichtegem spoort haar inwoners aan om hun duurzame voetafdruk te laten zien. “Als je tussen 1 en 22 september 2023 de keuze maakt voor een milieuvriendelijke verplaatsing – lopend, fietsend, skatend of zelfs huppelend – maak er dan een prachtige foto van. Deel het op sociale media met de hashtags #goedopweg en #visitichtegem en wie weet word jij de trotse eigenaar van een Ichtegembon ter waarde van 30 euro”, lacht Celesta Muylle.

Inwoners die liever een meer privébenadering kiezen, kunnen hun foto’s rechtstreeks e-mailen naar milieu@ichtegem.be.

( tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *