Cd&v Wingene-Zwevezele roept op tot veilige schoolomgeving

Wingene, 29 augustus 2023 – Cd&v Wingene-Zwevezele lanceert de campagne ‘Een veilige & vlotte schoolbuurt: daar zorgen we samen voor’. De campagne is een oproep aan iedereen om zich bewust te zijn van hun weggedrag en bij te dragen aan een veilige schoolstart.

“Het is onze gezamenlijke verantwoordelijkheid om te zorgen voor een veilige omgeving voor onze kinderen en jongeren,” zegt Geert Dedecker, afdelingsvoorzitter van Cd&v Wingene-Zwevezele. “We willen met deze campagne iedereen aansporen om zijn of haar steentje bij te dragen aan een veilige schoolomgeving.”

De campagne omvat een affiche-initiatief, een wedstrijd en een online actie. Inwoners kunnen de affiches ophangen in hun buurt en maken dan kans op een bedankje. Op de Facebookpagina van Cd&v Wingene-Zwevezele kunnen mensen de campagne steunen door de affiche te liken en te delen. Daarnaast kunnen ze foto’s delen van hun eigen kinderen of kleinkinderen die veilig per fiets of te voet naar school gaan.

“We willen een duidelijke boodschap uitdragen: we willen dat onze kinderen en jongeren veilig naar school kunnen gaan,” zegt burgemeester Lieven Huys. “Deze campagne is een eerste stap in die richting.”

De campagne loopt tot eind september. De winnaars van de wedstrijd worden dan bekendgemaakt.

Contact:

  • Geert Dedecker, afdelingsvoorzitter Cd&v Wingene-Zwevezele, 0478 26 37 40
  • Lieven Huys, burgemeester Wingene, 0475 91 21 50

Websites:

  • www.cdenv.be/wingene
  • https://www.facebook.com/CDenVWingeneZwevezele

(Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be)