Cartoonfestival Knokke-Heist verwelkomt bezoekersmassa

Locatie: Cultuurcentrum Scharpoord, Knokke-Heist

Een artistieke blik op de actualiteit

Sinds de start van het Cartoonfestival Knokke-Heist, exact zes weken geleden, hebben al bijna 16.000 kunst- en cartoonliefhebbers hun weg gevonden naar Cultuurcentrum Scharpoord. Ze kwamen er om zich te vergapen aan een indrukwekkende verzameling van meer dan 500 cartoons, alle samengebracht onder het prikkelende thema “Echt?”. Deze tekeningen, van diverse getalenteerde cartoonisten, dagen de gangbare ideaalbeelden en stereotypen uit en zetten de bezoeker aan tot nadenken.

Een ode aan sterke vrouwen in workshops

Maar er is meer dan alleen het bekijken van de cartoons. Kinderen worden deze zomer verwend met gratis creatieve workshops, die inspiratie halen uit iconische vrouwen zoals Frida Kahlo, Kusama, Coco Chanel en anderen. Deze sessies, georganiseerd van maandag tot vrijdag, zijn een daverend succes. Een tip voor geïnteresseerden: reserveer tijdig een plekje.

Cultuur in overvloed bij Scharpoord

Wie dacht dat het Cartoonfestival het enige hoogtepunt was in Cultuurcentrum Scharpoord, heeft het mis. Bezoekers kunnen hun culturele uitje combineren met een Vlieg-zoektocht in Bib Scharpoord of een film in de pop-up cinema ‘Lumière aan zee’. Als kers op de taart kunnen ze de dag afsluiten in CaféCultuur, terwijl de kleintjes ravotten in de Scharpoordtuin.

Nog niet langs geweest? Aarzel niet en beleef een artistieke dag in het Cultuurcentrum Scharpoord. Het Cartoonfestival biedt, regen of zonneschijn, de ideale uitstap.

Voor meer informatie, bezoek www.cartoonfestival.be.

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be