Buurtinitiatieven beloond: Kortemark viert dag van de buren

Kortemark bereidt zich voor op de viering van de Europese Dag van de Buren op vrijdag 31 mei. Inwoners die buurtinitiatieven organiseren, worden beloond met extra’s van het Lokaal Bestuur. Registratie van activiteiten is essentieel en kan tot en met donderdag 16 mei worden gedaan. Geregistreerde initiatiefnemers maken kans op diverse beloningen, zoals het gebruik van de gemeentelijke speelkar en een fotoreportage van de viering.

Het weergaloze samenzijn van buren, verankerd in de traditie van Europese cohesie, staat weer voor de deur. Op vrijdag 31 mei wordt de Dag van de Buren gevierd, en in Kortemark worden initiatiefnemers extra in het zonnetje gezet door het Lokaal Bestuur. Tot en met donderdag 16 mei krijgen inwoners de kans om hun eigen initiatieven te registreren en te laten gelden.

Samenkomst en verbroedering op vrijdag 31 mei

Op de laatste vrijdag van mei, een dag doordrenkt van samenzijn en vriendschap, verzamelen buurtbewoners zich traditiegetrouw. Het moment wordt gemarkeerd door gedeelde maaltijden, sprankelende gesprekken en het opbloeien van onderlinge banden. Dit jaar belooft vrijdag 31 mei weer een festijn van gemeenschapszin te worden, waarin de essentie van nabuurschap wordt gevierd.

Gulle Gestes van gemeente Kortemark

Het Lokaal Bestuur van Kortemark omarmt deze geest van vereniging door enkele aantrekkelijke extra’s aan te bieden aan degenen die het voortouw nemen in het organiseren van buurtinitiatieven. Een hartverwarmend gebaar dat initiatiefnemers aanmoedigt om samenkomsten te faciliteren en de banden binnen de gemeenschap te versterken.

Belang van registratie

Voor wie plannen smeedt om de Dag van de Buren te vieren, is het essentieel om hun initiatief tijdig te registreren. Tot en met donderdag 16 mei staat de mogelijkheid open om de geplande activiteiten officieel vast te leggen. Dit kan eenvoudig via het registratieformulier op www.kortemark.be/dagvandeburen2024 of door persoonlijk contact op te nemen met het onthaal in De Roende, Hospitaalstraat 31, telefonisch of via e-mail.

Extraatjes voor initiatiefnemers

Geregistreerde initiatiefnemers maken kans op een scala aan beloningen, waaronder het kosteloos gebruik van de gemeentelijke speelkar. Bovendien ontvangen zij gratis flyers om hun buren uit te nodigen, een pretpakket vol lekkernijen en een kleurrijke vlaggenlijn om de feestvreugde te verhogen. Tijdens de viering zelf zal een medewerker aanwezig zijn voor een waardevolle fotoreportage, als blijvende herinnering aan dit buitengewone samenzijn.

(Tekst Serge Jansen van www.westnieuws.be)