Bruisende augustus in Tielt: Van huwelijken tot jubilea

In augustus 2023 staat de stad Tielt in het teken van verschillende vieringen, variërend van huwelijken en jubilea tot speciale persmomenten. Dit artikel biedt een uitgebreid overzicht van de geplande evenementen.

Augustus in Tielt belooft een maand vol levendige evenementen te worden. In deze charmante stad zijn er van vrijdag 4 augustus tot zondag 27 augustus diverse vieringen gepland, van huwelijken tot jubilea en exclusieve persmomenten.

Huwelijksgeluk in Huis Mulle de Terschueren

Het begon allemaal vandaag op vrijdag 4 augustus, waar Yuri Demeyer en Lisa Declerck hun liefde zullen bezegelen in een intieme ceremonie in Huis Mulle de Terschueren, gelegen aan de Ieperstraat 42-46. Een dag later vieren Willy Arickx en Jeannette Missant hun 65e huwelijksverjaardag op dezelfde prachtige locatie.

Een eeuw vol levensverhalen

Op dinsdag 8 augustus wordt een bijzondere mijlpaal gevierd in de bezoekersruimte ‘Adagio’, Kortrijkstraat 36. Hier zal Rachelle Steenhuyse, die de respectabele leeftijd van 100 jaar bereikt heeft, in het zonnetje worden gezet.

Verandering van plannen en verder liefdesgeluk

Op zaterdag 12 augustus zijn er enkele wijzigingen te melden. Hoewel het huwelijksjubileum van Frans De Maeght en Christina Snauwaert eerder op de agenda stond, heeft het paar besloten geen persaandacht te wensen. In plaats daarvan zal de aandacht uitgaan naar het huwelijk van Stefaan Storme en Hedwig Verdoodt, dat zal plaatsvinden om 11u30 in Huis Mulle de Terschueren.

Gouden jubilea en meer

Vrijdag 18 augustus is een dag van dubbele viering, met twee gouden huwelijksjubilea. Noel De Blauwer en Antonia Vandewiele, en André Declercq en Maria Arickx vieren hun 50 jaar samenzijn.

Een proeverij van lokale wijn en digitale inclusie

Op dinsdag 22 augustus nodigt de stad Tielt de pers uit voor een unieke blik op de Tieltse Wijnroute in Wijndomein Hoogenhove. Dit zal worden gevolgd door een persmoment rond het e-inclusiebeleid van het lokale bestuur van Tielt op woensdag 23 augustus in de bibliotheek aan de Lakenmarkt 9.

Een weekend van huwelijksfeesten

Het weekend van vrijdag 25 augustus en zaterdag 26 augustus staat in het teken van liefde, met vier huwelijken op het programma. Stefaan Duyck en Ellen De Meyere, Bert Sierens en Laura Devolder, Thomas Vande Vyvere en Jolien Vande Walle, en Brecht Vandaele en Kimberly Hellebuyck zullen allemaal hun geloften afleggen.

(tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be)