Bruisend Nieuwpoort transformeert tot waterspektakel tijdens Zwembaddagen

De Zwembaddagen in Nieuwpoort, gepland van 23 tot 26 november 2023, bieden een uitgebreid programma vol aquatische activiteiten. Van Aguagym en sfeerzwemmen met live muziek tot een bommetjeswedstrijd en een piratenshow, er is voor elk wat wils. Deze dagen zijn een viering van sport, plezier en gemeenschap in de sfeervolle stad Nieuwpoort.

Nieuwpoort, 19 november 2023 – 15:00 uur

De stad Nieuwpoort kondigt met trots haar jaarlijkse Zwembaddagen aan, een vierdaags evenement vol waterplezier en sportieve activiteiten. Het programma, gepland van 23 tot 26 november 2023, belooft een breed scala aan activiteiten voor jong en oud, waarbij de essentie van gemeenschap en gezond plezier centraal staat.

Aguagym en muzikale onderdompeling

De aftrap wordt gegeven op donderdag 23 november met een uur durende initiatie Aguagym. Van 18:30 tot 19:30 uur kunnen deelnemers zich onderdompelen in de verfrissende dynamiek van watergymnastiek. Deze sessie biedt een unieke combinatie van fitness en ontspanning, gericht op een breed publiek.

Vrijdag 24 november verandert het zwembad in een bruisend Ibiza, met sfeervol zwemmen begeleid door live muziek vanaf 17 uur. Deze avond biedt een unieke ervaring waarbij water en muziek samensmelten, waardoor bezoekers even de dagelijkse sleur kunnen vergeten.

Een weekend vol hoogtepunten

Het weekend zet deze lijn voort met nog meer energie en plezier. Op zaterdag 25 november staat het zwembad in het teken van de jeugd. Kinderen en jongeren kunnen van 13:30 tot 16:00 uur genieten van verschillende wateractiviteiten. Een hoogtepunt is ongetwijfeld de ‘bommetjeswedstrijd’ tussen 14:00 en 16:00 uur, waarbij deelnemers kunnen laten zien hoe creatief en spectaculair ze in het water kunnen plonzen.

Vanaf 16:30 uur wordt het serieuzer met een spannende estafettewedstrijd tussen lokale verenigingen. Teams die willen deelnemen, moeten zich vooraf aanmelden, wat bijdraagt aan de georganiseerde en competitieve sfeer van deze activiteit.

Aquatische afsluiter

Zondag 26 november biedt een meer ritmische ervaring met een initiatie Aquadance van 9:30 tot 10:15 uur. Aansluitend, vanaf 10:30 uur, zorgt een piratenshow voor spektakel en amusement voor de hele familie. De Zwembaddagen worden afgesloten met een verfrissende smoothie tussen 11:00 en 12:00 uur, een perfecte afronding van een weekend vol waterplezier.

Informatie en toegankelijkheid

Tijdens de Zwembaddagen gelden de normale toegangstarieven van het zwembad. Voor meer informatie over de prijzen en het volledige programma, bezoek www.nieuwpoort.be/tarieven-zwembad.

Met deze Zwembaddagen onderstreept Nieuwpoort haar toewijding aan gemeenschapszin, gezondheid en vreugde. Dit evenement staat symbool voor de levendige en gastvrije geest van de stad, waarbij water niet alleen een bron van ontspanning is, maar ook van verbinding en vreugde.

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be