Brugse kunstscène schittert in SANT2024

SANT2024 biedt Brugse kunstenaars een podium voor hun actuele beeldende kunst in een tweejaarlijkse wedstrijd en tentoonstelling georganiseerd door Cultuurcentrum Brugge. Met prijzen, een professionele jury en een breed publiek is dit evenement een niet te missen kans voor lokaal talent.

Een platform voor lokaal talent

Cultuurcentrum Brugge onthult de nieuwste editie van SANT2024, een tweejaarlijkse competitie en tentoonstelling van actuele beeldende kunst, speciaal gericht op het talent uit Brugge. Deze gelegenheid staat open voor alle kunstenaars uit de regio, met uitzondering van eerdere winnaars. Deelnemers kunnen zich identificeren door hun woonplaats, onderwijsachtergrond of geboorteplaats in Brugge. Een vakkundige jury, bestaande uit zes leden, zal uit de inschrijvingen een voorselectie maken, waarna de gekozen kunstenaars op 8 juni 2024 hun werken zullen presenteren in de Exporuimte van de Biekorf.

Nico Blontrock, schepen van Cultuur, benadrukt de waarde van SANT als een vitaal platform voor de presentatie van lokaal talent. “Het Cultuurcentrum Brugge is een fervent promotor van lokale kunstenaars het hele jaar door, maar SANT is ongetwijfeld de kroon op dit streven,” aldus Blontrock.

Een podium voor de kunst

De tentoonstelling vindt plaats van 22 september tot en met 3 november 2024 in de Hendrik Pickeryzaal van het Belfort, waar het publiek kan genieten van de werken van de geselecteerde kunstenaars. De opening op 21 september belooft een hoogtepunt te worden met de bekendmaking van de winnaars van de eerste prijs (2.500 euro) en de aanmoedigingsprijs (1.000 euro).

Deelname en inschrijving

Geïnteresseerde kunstenaars kunnen tot 2 mei 2024 maximaal twee kunstwerken indienen. Deelname staat open voor alle leeftijden en is kosteloos. Voor meer informatie, het reglement en de deelnemingsformulieren kunnen geïnteresseerden terecht op sant@brugge.be of de website www.ccbrugge.be/sant.

SANT2024 belooft wederom een belangrijk evenement te worden in het culturele landschap van Brugge, na het eerdere succes van SANT2022 dat bijna 25.000 bezoekers trok. Het is een unieke kans voor Brugse kunstenaars om hun werk te tonen aan een breed publiek en erkend te worden voor hun bijdrage aan de beeldende kunsten.

(Tekst Andy Vermaut +32499357495 en Serge Jansen +32468334833 van www.westnieuws.be email: contact@westnieuws.be)