Brugge viert zorg met onderscheid: Mintus’ vijfjarig bestaan

Welzijnsvereniging Mintus in Brugge vierde haar vijfjarige jubileum op 1 september met diverse activiteiten en een focus op hun ‘zorg met een plus’-visie. De organisatie biedt kwalitatieve en betaalbare zorg aan ouderen en gezinnen in de Brugse regio.

Brugge, WZC Ter Potterie

Vijf jaar terug zag Brugge welzijnsvereniging Mintus het levenslicht geven. Deze vereniging, specifiek opgericht om zowel gezinnen als ouderen van dienst te zijn, heeft sindsdien een opmerkelijke transformatie doorgemaakt. Vanaf het prille begin in 2018 heeft Mintus zichzelf gevestigd als een leidend merk in de Brugse zorgwereld, onder het motto ‘zorg met een plus’.

Van concept tot realiteit: de groei van Mintus

Met de belofte van kwalitatieve zorg voor een betaalbare prijs, heeft Mintus in korte tijd een stempel gedrukt op de Brugse regio. De keuze van het bestuur om de jubileumviering te houden op de site van WZC Ter Potterie benadrukt hun toewijding en respect voor zowel het personeel als de ouderen.

In Brugge, een stad waar een kwart van de bevolking de pensioengerechtigde leeftijd heeft overschreden, heeft Mintus dagelijks geïnvesteerd in kwalitatieve en toegankelijke zorg. Centraal staat het zorgcontinuüm: het idee dat mensen zo lang mogelijk in hun vertrouwde thuisomgeving moeten kunnen blijven. Pas als thuis wonen geen optie meer is, wordt naar de faciliteiten van Mintus gekeken.

Een brede visie op welzijn

Mintus’ filosofie gaat echter verder dan enkel ouderenzorg. Ze bieden ondersteuning op meerdere fronten, van gezinszorg tot hulp bij dagelijkse activiteiten zoals boodschappen doen. Met een netwerk dat zich uitstrekt van Zeebrugge tot het hart van Brugge, omarmt Mintus iedereen, jong en oud.

Vieren in stijl

De festiviteiten op 1 september gingen niet onopgemerkt voorbij. Naast de academische zitting, waarbij ook burgemeester Dirk De fauw en John Crombez hun visies deelden, was er ruimte voor vreugde en samenhorigheid tijdens het personeelsfeest in de tuin van WZC Ter Potterie.

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be.