Brugge viert de liefde met aanplanting Liefdesdreef

De stad Brugge initieert de Liefdesdreef in Beisbroek, waar deelnemers winterlindes planten als levende liefdesbrieven. Dit initiatief onderstreept het ecologische en symbolische belang van bomen en versterkt de band tussen inwoners en hun omgeving.

Op 9 maart transformeert Brugge een stukje van haar groene gordel in Beisbroek tot de Liefdesdreef. Deze actie, een voortzetting van de reeks succesvolle plantfestivals, biedt inwoners en liefhebbers de kans om hun liefde te vereeuwigen. Onder de bezielende leiding van schepen Mercedes Van Volcem en burgemeester Dirk De fauw, staan deelnemers klaar om winterlindes te planten, een symbool van liefde en duurzaamheid.

Een groen initiatief met diepe wortels

Deze plantactie benadrukt niet alleen het ecologische belang van bomen in stedelijke gebieden maar biedt ook een unieke gelegenheid om persoonlijke momenten vast te leggen. De keuze voor de winterlinde, bekend om zijn lange levensduur en aantrekkelijke bloei, weerspiegelt de tijdloze aard van de liefde.

Deelname en inschrijving

Vanwege de beperkte beschikbaarheid is vooraf inschrijven noodzakelijk. Geïnteresseerden worden aangemoedigd om zich snel aan te melden via de officiële website van de stad Brugge, om deel uit te maken van dit bijzondere evenement.

Inschrijven is verplicht en is mogelijk via www.brugge.be/plantactie-liefdesdreef. Het aantal plaatsen is beperkt. 

(Tekst Andy Vermaut +32499357495 en Serge Jansen +32468334833 van www.westnieuws.be email: contact@westnieuws.be)