Brugge omarmt Olympische geest: een stad in beweging

Brugge staat in 2024 volledig in het teken van de Olympische Spelen met een uitgebreid programma dat de sportieve geest in elke inwoner wil ontwaken. Van de jeugdolympiade tot ondersteuning voor lokale atleten, de stad omarmt de Olympische idealen van participatie, gezondheid en gemeenschapszin.

Brugge, 28 februari 2024 – Terwijl de olympische koorts wereldwijd toeneemt met de aankomende Spelen in Parijs, heeft ook Brugge niet stilgezeten. De stad heeft een ambitieus programma onthuld dat zowel jong als oud in de ban van de Olympische geest zal brengen.

Een bruisend begin: de jeugdolympiade

Van 15 tot 19 april zullen de sportzalen van het VHSI het toneel zijn van de Brugse jeugdolympiade. Deze bijzondere gelegenheid stelt basisschoolkinderen in staat om een duik te nemen in de wereld van olympische sporten, variërend van gymnastiek tot hockey. Het initiatief, dat ruimte biedt aan 600 kinderen, is een samenwerking met lokale scholen en belooft een feest van beweging en plezier te worden.

Familie in de hoofdrol: week van het gezin

Een ander hoogtepunt is de week van 13 tot 18 mei, die in het teken staat van de Brugse gezinnen. Met verschillende uitdagingen en een afsluitend sportevenement, nodigt de stad gezinnen uit om samen de sportieve uitdaging aan te gaan. De details van deze week worden uitgewerkt in samenwerking met VIVES-student Nathan Ilyano.

Subsidies stimuleren lokale initiatieven

De stad heeft ook subsidies toegekend aan zeven verenigingen voor het organiseren van sportieve evenementen binnen het olympische thema. Van de ‘Imma-lympische Spelen’ bij BS Immaculata tot de innovatieve ‘BE-NE Cup Exergaming’ door Howest studenten, elk project brengt een unieke bijdrage aan het olympische jaar in Brugge.

Ondersteuning voor Brugse Olympiërs

De stad staat ook achter haar lokale atleten die dromen van Parijs. Namen zoals Philip Milanov en Niels van Zandweghe worden genoemd als mogelijke deelnemers. Brugge belooft hen alle steun en zal hen uitgebreid eren bij hun selectie voor de Spelen.

Samen sterk: VIP2024

Het gehele programma van Brugge is onderdeel van de grotere ‘VIP2024’-uitdaging van Sport Vlaanderen, die steden aanmoedigt om de olympische gedachte te verspreiden. Brugge neemt deze uitdaging serieus en zet vol in op beweging en participatie.

(Tekst Andy Vermaut +32499357495 en Serge Jansen +32468334833 van www.westnieuws.be email: contact@westnieuws.be)