Brood(doos)nodig: de daadkrachtige stap tegen honger op school

Op 7 september 2023 wordt in Stedelijke Basisschool Ter Poorten het project ‘Brood(doos)nodig’ gelanceerd, met als doel honger op scholen tegen te gaan en de onderwijskansen te vergroten. De kick-off wordt gekenmerkt door een gratis lunch voor alle leerlingen, mede mogelijk gemaakt door Lidl en onder toezicht van The Messy Chef.

Brugge staat op het punt een cruciale stap te zetten in de strijd tegen honger onder scholieren. Lissewege, een pittoreske deelgemeente van Brugge, vormt het toneel voor deze nobele onderneming. En precies daar, in de warme cocon van de Stedelijke Basisschool Ter Poorten, ontvouwt zich een verhaal van solidariteit en daadkracht.

Betrokkenheid op alle niveaus

Op donderdag 7 september 2023, zal het project ‘Brood(doos)nodig’ zijn langverwachte debuut maken. Onder de stralende vleugels van schepen van Flankerend Onderwijsbeleid Pablo Annys, schepen van Onderwijs Jasper Pillen en schepen van Klimaat en Energie Minou Esquenet, hoopt men een statement te maken dat verder reikt dan de schoolpoorten.

Een gezamenlijk doel: honger de klas uit

De schooldagen, die bol staan van leren en spelen, mogen niet overschaduwd worden door de knagende pijn van honger. Enchanté vzw heeft dit begrepen en streeft met ‘Brood(doos)nodig’ naar een toekomst waarin elk kind op school geniet van een voedzame maaltijd. De ambitie is helder: de onderwijskansen van elke leerling maximaliseren. Basisschool Ter Poorten, samen met nog elf andere Brugse scholen, staat pal achter dit lovenswaardige initiatief.

Samenwerking die smaakt

De school zal op die bijzondere donderdag niet alleen in woorden, maar ook in daden tonen hoezeer ze dit initiatief steunen. Een gratis lunch, bereid met liefde door ‘Brood(doos)nodig’, leerkrachten en een legertje vrijwilligers, zal op de borden van elke leerling verschijnen. Lidl, in zijn genereuze gebaar, sponsort de ingrediënten. En als kers op de taart draagt Jelle Beeckman, beter bekend als The Messy Chef, zijn culinaire expertise bij aan dit festijn.

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be